Nieuws

TRAUMA NA BIJTINCIDENT

Bijtincident-honde-groepsconsult-life-coach-leidy-|

Het onderbewuste slaat onze trauma’s, onzekerheden en angsten op en  ook nog eens herinneringen en gedachten. Deze twee blijven zich herhalen. Dus wanneer zich iets voordoet, wat veel lijkt op de situatie die we voorheen hebben meegemaakt, komt alles weer naar boven alsof het de dag van gisteren is geweest. Als wij daar geen zorg van dragen, blijft dit zich voordoen, tot je de verandering opbrengt vanuit een nieuw bewustzijn. Dit is niet een makkelijk kunstje want zo’n 75% tot 95% voeren wij als mensen routinematig uit.

Daarnaast kent het onderbewustzijn geen tijd, want alles wat zich NU voordoet is de realiteit, daarom kunnen trauma’s van jaren terug nog zo vers voelen. Hetgeen er is waargenomen wordt gekoppeld aan een situatie en gebeurtenis en als je daar dus niet mee aan de slag gaat, blijft het in je onderbewustzijn, dus in je systeem zitten. Dat patroon ging Daphne vandaag doorbreken, want wat te doen met een trauma na een bijtincident?

Maak kennis met Daphne (25) en haar Oud Duitse Herdershond Molly van net 1 jaar. Vandaag hebben ze deelgenomen aan een groepsconsult en ik ervaar het keer op keer. Iedere groepsconsult worden de eigenaren met de juiste hondeneigenaren met hond in verbinding gebracht.

GROEIEN

Daphne is sinds een tijdje volop met haar persoonlijke ontwikkeling bezig. Ze merkt op dat haar copingstijl (gedragingen om te overleven en te onderdrukken in situaties van stress) niet meer aansluit binnen de ontwikkelingsfase waarin ze zich nu bevindt. Het gaat dus tegen haar werken. Ze vertelde met trots dat ze via haar psycholoog naar mij is doorgestuurd, omdat ik mij specifiek wendt tot de persoon in kwestie en dan met name aan zijn binnenwereld in combinatie met zijn hond.

Toen Daphne zich voorstelde en deelde waarom ze zich heeft aangemeld voor een groepsconsult, vertelde ze dat ze een groot trauma heeft opgelopen. Ze liep met haar hond op het strand en die werd volop gegrepen door een Amerikaanse Stafford. Helaas had deze eigenaar de hond niet onder appèl. Dit zegt dus niets over het ras. Daphne ging op zwart en sprong ertussen. Haar enige doel was om haar hond te redden. Helaas is Daphne hierdoor volop gegrepen in haar buik en had ze een hele grote buikwond opgelopen en moesten er heel wat hechtingen in. Sindsdien is Daphne doodsbang voor Amerikaanse Staffords en geef haar eens ongelijk! Een heftige trauma na het bijtincident dus.

TRAUMA VERWERKEN

En ineens komt ze in een groep met een Amerikaanse Stafford… Dit heeft zo moeten zijn en ik ben dit stuk trauma met Daphne aangegaan. Hoe ik dat doe? Ik doe alles vanuit mijn gevoel en intuïtie en die laten mij inmiddels niet meer in de steek.

We begonnen met de persoonlijke coaching en naderhand gingen we naar buiten en uit het niets zei ik tegen Daphne; “Je mag met de Amerikaanse Stafford lopen en de eigenaresse met jouw hond…” Wat had ik Daphne tijdens de persoonlijke coaching meegegeven? GA VOELEN! In plaats van dat Daphne naar haar hoofd schoot, bleef ze bij haar gevoel en verifieerde ik nog heel even snel bij haar. Haar antwoord; ”Ja, Leidy ik wil dit gaan doen.” Wauw! Na het heftige incident (trauma) heeft Daphne vandaag haar angsten opnieuw onder ogen gezien. Daphne vertrouwde volledig op mij, maar vooral op zichzelf. Ze is namelijk niet haar trauma en dat hadden we tijdens de persoonlijke coaching los gekregen.

Uiteindelijk liep ze met een intense Stafford (wat overigens een grote lieverd is) weg en vertrouwde ze hem zelfs! Zijn aandeel was dubbel zo waardevol. Heel de groep was onder de indruk, want zo’n trauma kan helaas heel je leven in stand worden gehouden. Alleen Daphne is dit proces aangegaan en de aftrap tot heling is begonnen. Samen met haar hond zal ze na vandaag anders naar Amerikaanse Staffords kijken en weet ze nu heel goed hoe ze haar hond kan begeleiden. Molly geeft haar momenteel zoveel waardevolle lessen en de grootste hiervan is dat Daphne er mag zijn en dat ze goed is zoals ze is!

AMEN!

  • Wil je jezelf ook verder ontwikkelen met je hond? Meld je dan gerust aan voor een groepsconsult of privé balanssessie of stuur mij een email.

Geef een reactie