Nieuws

INVESTERING IN JEZELF EN HOND

Investering-in-jezelf-en-hond-life-coach-leidy-tarieven
WAAROM DE LEIDY-METHODE?

De investering die je nu in jezelf en hond doet, haal je later dubbel en dwars eruit. Een investering is iets wat je in jezelf stopt en wat zich zal vermenigvuldigen. Een uitgave is iets wat je vaak zomaar uitgeeft en wat je dan ook echt kwijt bent. Een investering in je persoonlijke ontwikkeling zorgt voor veel groei en zo ook met je hond. In dit interview verteld Jacoline meer over haar investering en de reis naar zelfbewustwording

Eigenaresse: Jacoline (24 jaar)
Hond: Amerikaanse Stafford Mylo (4 jaar)

Je hebt al eerder meegedaan aan een groepsconsult. Hoe ging het naderhand en welke stappen heb je nog doorlopen?

Na het 1e groepsconsult waar ik aan mee heb gedaan ben ik aan de slag gegaan met mijn hond Mylo. Veel wandelen, veel oefenen en toepassen wat ik had geleerd in het groepsconsult.

Aangezien je tijdens het groepsconsult ook een stukje persoonlijke coaching krijgt ben ik ook aan mijzelf gaan werken. Ik merkte dat ik in veel dingen vastliep, mede omdat ik in die periode niet lekker in mijn vel zat. Hierom heb ik contact gelegd met Leidy en heeft zij mij hulp aangeboden d.m.v. persoonlijke coachingssessies. We hebben meerdere sessies ingepland en Leidy is mij gaan coachen. Ik kreeg nieuwe inzichten en tools. Ze leerde mij hoe belangrijk mindset is, hoe ik met negatieve gedachten om moest gaan en ze liet mij inzien wat voor impact mijn gedrag, gevoel en houding heeft op Mylo. Ze liet mij inzien dat als je aan je persoonlijke ontwikkeling werkt, dat de relatie met je hond ook sterker wordt. Je gaat zien dat je hond je perfect aanvoelt en reageert op jouw gedrag en houding.

Nadat de sessies gestopt waren was er een duidelijke stijgende lijn te zien. Zowel in mijn dagelijkse leven als in mijn wandelingen met Mylo. Ik zat lekker in mijn vel, ik voelde mij gelukkig, ik snapte mijn hond.

Wat is de reden geweest om voor de Leidy-methode te gaan?

Afgelopen week heb ik weer meegedaan met een groepsconsult. Dit om de geleerde inzichten en tools op te frissen en omdat het simpelweg leuk is om gecoacht te worden! Bij Leidy wordt je namelijk uitgedaagd om verder na te denken over waar triggers, onzekerheden, angsten en irritaties vandaan komen. Je wordt uitgedaagd om te doorvoelen: Waar komt een bepaald gevoel vandaan? Waarom blijven we hangen in ons aangeleerde gedrag? Hoe kom je uit je tunnelvisie?

De reden dat ik meerdere keren bij Leidy ben teruggekomen is omdat haar methode van coachen naar mijn mening niet tipt aan andere coaches, hondentrainers, psychologen etc. Leidy gaat niet uit van de externe dingen zoals trainen met koekjes, belonen, corrigeren, wurgriemen etc. Zij gaat naar de kern. En de kern, dat ben ik als hondeneigenaar.

Hetzelfde heb ik ervaren met de persoonlijke coachingsessies. Het ‘probleem’ waar ik tegen aanliep, lag niet buiten mij, maar het zat in mij. Dus ik ben ook de enige die dat kan oplossen en die daaraan moet werken.

Waarom ben je weer gaan deelnemen aan een groepsconsult en hoe was dit na 8 maanden? De opfrisser?

Zoals ik hierboven vertelde heb ik afgelopen week weer meegedaan met een groepsconsult. Dit is zo ongeveer 8 maanden na de laatste coachingsessie. Ondanks dat het goed met mij gaat en de wandelingen met Mylo ook goed gaan vond ik het leuk en fijn om mee te doen met een groepsconsult. Ik merkte dat ik soms tijdens wandelingen met Mylo in oude patronen terugviel en ik ben van mening dat wanneer je jezelf een coaching gunt in de tijd dat het goed met je gaat, je op een ander niveau aan je doelen kunt werken.

Het groepsconsult was weer ontzettend leuk, een leuke groep deelnemers, een open en fijne sfeer en een directe en eerlijke coaching. Leidy wees mij tijdens het groepsconsult precies op de punten, die ik zelf niet zag maar wel nodig had om verder te kunnen. Ik merkte dat ik de hele ochtend een lach op mijn gezicht heb gehad. Wat is het leuk om op deze manier gecoacht te worden en te groeien, en dat samen met je hond. Daar kan geen geld tegenop, want wat is meer waardevol dan dat je op jezelf kunt terugvallen en je hond goed kunt begeleiden. Het is de investering meer dan waard!

Wat zou je graag mensen die vastlopen met zichzelf en hun hond willen meegeven?

Voor de mensen die vastlopen met zichzelf zou ik het advies willen geven om niet langer ‘aan te modderen’, investeer in jezelf. Je moet je hele leven lang nog met jezelf dealen. Hoe fijn is het als dat met zelfliefde is. Soms lijkt je situatie zo uitzichtloos, geloof me, been there, done that. Leidy heeft mij laten inzien hoe belangrijk het is om voor jezelf te kiezen.

Voor de mensen die (tevens) vastlopen met hun hond is mijn advies niet veel anders, investeer in jezelf, want dan investeer je ook in je hond. Wellicht heb je al verschillende hondentrainers ingeschakeld en wil je de hoop opgeven, misschien twijfel je over het meedoen aan een groepsconsult en/of het inschakelen van Leidy’s hulp. Ik hoop dat je nadat je mijn ervaring gelezen hebt de stap maakt. Je maakt niet alleen jezelf blij ermee maar wat denk je van je hond. Hoe zal die zich voelen wanneer:

– Jij hem/haar kan begeleiden in bijvoorbeeld stressvolle situaties en jou volledig kan vertrouwen
– Jullie ontspannen kunnen wandelen
– Jij lekker in je vel zit (want geloof me, dat voelt je hond haarfijn aan)

Ik wil iedereen aanraden om niet (langer) te twijfelen maar de keuze te maken om in jezelf en je hond te investeren, ik ben zó blij dat ik de keuze heb gemaakt voor mijzelf en voor Mylo om dit proces aan te gaan. Het is zo waardevol!!

Liefs,

Jacoline

Geef een reactie