Life coach Leidy Zijlstra

Ik kan hier m’n hele bio neerzetten, maar ik verwijs jullie graag naar het meest recente interview van het HSP magazine. Het magazine voor hooggevoelige mensen. In dit interview lees je wie ik als persoon ben en waarom ik werk zoals ik werk. Je zult via mijn website en social media maar weinig over mijn privéleven te weten te komen, maar in dit interview ga ik dieper in op mijn persoonlijke processen, die ik moet aangaan om mijn werk goed te kunnen doen.

Het verhaal van Leidy

Hondeneigenaresse Leidy

De honden van Leidy

Ik woon met mijn twee heerlijke Amerikaanse stafford honden genaamd Rayo (= donderstraal) van 11 jaar en Vida (= leven) van 8 jaar én sinds kort heb ik een nieuw hummeltje in de roedel omarmt. Espejito (= spiegeltje) is een Dobermann-pup van inmiddels 15 weken jong. Een hond waar ik vier jaar lang op heb gewacht.

Mijn honden zijn daadwerkelijk mijn alles. Ik heb een actief en inmiddels een gebalanceerd leven met ze. Mijn bedrijf heb ik zodanig ingericht en aangepast, zodat ik hun behoeftes kan bevredigen en dat is genoeg aandacht en beweging.

Met Rayo en Vida heb ik letterlijk in de schoenen gestaan van alle hondeneigenaren die ik nu coach. Mijn honden vielen uit, trokken aan de riem en bezoek ontvangen behoorde ook zeker niet tot mijn favoriete momenten. Het is geen geheim dat ik in het verleden zelfs incidenten heb gehad met mijn honden. Juist omdat ik bij tijd en wijle in de schijnwerpers sta, werd de aandacht op mij gevestigd en pakten de online kranten de rechtszaak, die volgde op het bewuste bijtincident, op. De media schepte een beeld alsof ik als hondencoach mijn eigen honden niet aankon en, ik voeg er zelf aan toe, in disbalans verkeerde. Zonder mijn eigen aandeel hierin -voor wat betreft bijtincidenten- te willen bagatelliseren krijg ook ik levenslessen toegeworpen en ik probeer er lering uit te trekken.

Mijn bedrijf, dat inmiddels zes jaar bestaat, komt eigenlijk voort uit al deze ervaringen.
Ik ben een grote tegenstander van het gebruik van slipkettingen en andere externe hulpmiddelen. Je gebruikt ze per slot van rekening veelal enkel als je in onmacht verkeert. Persoonlijk sta ik toch echt liever in mijn kracht en wil ik niet afdwingen dat mijn hond gehoorzaamt. Mede daarom heet mijn methode ook de ‘Leidy-methode’. Door mijn eigen ervaringen in het verleden, zowel positief en negatief, kan ik anderen nu zo goed begrijpen en helpen. Ook met de intentie om hondeneigenaren ervoor te behoeden om zo diep als ik te moeten gaan en te komen waar ik nu ben. Ik had graag toen iemand in mijn leven willen hebben die net als ik nu doe, mensen bewust maakt en inzichten geeft om dingen met je hond anders aan te pakken. Die persoon mag ik nu voor velen met hun honden zijn.

Meer over mijn methode weten? Klik op de button.