Life coach Leidy

Mijn naam is Leidy (spreek uit lady) en van origine ben ik Colombiaanse. Ik ben een intense levensgenieter en het glas is altijd halfvol. Ik heb na een grote strijd met mezelf weer een stabiel en fijn leven. Waarin mijn honden centraal staan en ik verder invul door hard te werken, te dansen en mij te omringen met mijn liefdevolle kring als in vrienden en familie.

Ik ben een trotse hondeneigenares van 2 American Stafford honden. Genaamd Rayo (gecastreerde reu 8.5 jaar) en Vida (gesteriliseerde teef 5.5 jaar.) Ik heb beide gered van slechte hondenfokkers. Zo heb ik Rayo al met 4wk met slechts 1.8kg in handen gekregen en was het nog maar de vraag of hij het zou redden! Gelukkig, door al mijn zorg en liefde is hij erboven opgekomen. Vida, heb ik met 5wk gered uit een gezin met huiselijk geweld en hele negatieve energieën. Haar lichamelijke toestand was beter en nu vormen we met zijn drieën 1 team.

Avonturen met mijn honden

Samen met mijn 2 kanjers reizen we maar al te graag. De ene keer gaan we met het vliegtuig en de andere keer maken we het avontuur met de auto. Ik ga graag met ze naar het buitenland. Genieten van de bergen, rust en het avontuur met ze. Daarnaast sporten ze maar al te graag met mij mee en gaan we met zijn 3'en de deur uit wanneer ik ga: Hardlopen, skate, fietsen etc. Dat trekt vele vragende en bewonderde blikken als; Hoe doet ze dat? Ook dat leer ik mensen in mijn sessies.

 

Mijn disbalans met mijn honden

Ik heb met Rayo hele moeilijke maanden gehad toen hij in zijn ontwikkeling en puberteit zat. Zo sprong hij uit het niets als we wandelde tegen mensen op, hapte naar ze, haalde hij uit naar andere honden​ en trok aan de riem. Dit werd een groot probleem, want waar ik ook liep, hij deed het uit het niets en ik wist niet wat ik moest doen. Op een dag werd ik getipt over iemand en hierdoor kreeg ik inzichten. Ik werd mij ervan bewust dat mijn energie alles bepalend is voor de band en de leiderschap die ik hem toen bood. Ik was destijds erg depressief en was in strijd met mijn anorexia nervosa. Ik was dus alles behalve stabiel genoeg om een echte roedelleider voor hem te zijn. ​ ​

Toen ik weer met Rayo in balans kwam, ​​omdat ik dat zelf ​weer ​was​,​ kon ik weer door de drukke stad lopen. Zo ook vlak langs mensen ​en haalt hij tot op de dag van vandaag niet meer uit en kunnen mensen weer zonder problemen binnenkomen. Dit omdat ik nu een echte roedelleider voor hem (en Vida) ben en bewust ben van mijn doen en laten. Toen ik weer stabiel was heb ik een 2e mooie hond in huis gehaald. Vida is ​(​net zoals Rayo​)​ een hele liefdevolle dame, maar wel met een pittiger karakter. Van haar leer ik nu het meest​, ​omdat ze nog heel erg in haar vorm proces zit en nog een hele hoge energie heeft. Het contrast tussen haar en Rayo is groot, maar ik vind het heerlijk dat ze tot op zeker zo verschillen, maar ook één geheel zijn.

Zelf heb ik een keer een trainer thuis gehad. Dat was een hele leerzame sessie, want ik liep er nog tegenaan dat zodra ik buiten was, meer bezig was met mijn honden netjes naast mij te laten lopen en te zorgen dat ze niet naar anderen honden blaften, dan te genieten. Hij heeft mij geleerd hoe ik ervoor kon zorgen dat dat juist wel lukte. En voilá na een pittige sessie lukte mij het. Ik moest naderhand heel veel gaan oefenen en nu lopen mijn kanjers keurig schuin achter mij en is de riem altijd heel ontspannen of doe ik de riemen om mijn heupen en geniet ik van onze lange wandelingen.

Omdat ik zoveel aan deze sessie heb gehad ben ik het zelf in praktijk gaan brengen bij anderen hondeneigenaren en met succes. Echter, heb ik mijn eigen methode ervan gemaakt en pas ik toe waar ik mij goed bij voel. Dus geen geschreeuw, harde hand en externe hulpmiddelen, maar heel hard aan jezelf werken! Ik krijg veel mensen die een disbalans ervaren met hun hondenroedel. Van honden die uitvallen naar anderen honden en mensen, tot honden die bang zijn voor fietsers en hun hondeneigenaren uitlaten etc. Tot problemen in huis, waarbij honden mensen niet binnen willen laten komen en/of opspringen en claimen.

Leidy en haar honden

Mijn werkwijze

Mijn aanpak in een sessie is de mensen heel erg bewust maken van hun eigen energie​,​ manier van denken​ en ​hun gemoedstoestand. ​Ik spiegel alles waar jij je niet bewust van bent, waardoor je inzichten krijgt en van mij leert hoe dingen anders te doen. Dit zonder harde hand, snoepjes, externe hulpmiddelen. ​Op hondenscholen werken ze​ veelal ​met hondenkoekjes, maar wat als je dat een keer niet bij je hebt, en je komt in een situatie terecht die alleen zo op te lossen is? ​Op den duur werkt dat absoluut niet meer! ​Dat is heel vervelend! Je traint je hond dan alleen op zijn geur, maar de hond luistert niet naar jou en is niet bezig met de energie op dat moment en juist dat is van belang!  Alles in het opvoeden en uitlaten van je hond gaat samen met energie. Ik spiegel mensen en geef handvatten en adviezen hoe dingen anders kunnen. Een sessie van mij duurt 90 minuten en zijn pittig en heel leerzaam. Na mijn komst heb je genoeg voeding meegekregen, waardoor je zonder mij verder aan de slag kunt. Tijdens mijn sessie​ moet je​ niets, alleen met willen bereik je wat. Ik sta, jou, de geen die dit nu leest, heel graag bij! Je hoeft het ​namelijk ​niet alleen te doen. ​Je gaat ervaren en leren dat jij de beste hulpmiddel bent!​