Nieuws

VERBINDING MET JEZELF EN HOND

VERBINDING-MET-JEZELF-EN-HOND

Verbinding met jezelf en hond  is de reis van het hoofd naar het hart. Daarnaast gaat het gepaard met emotioneel en energetisch in balans komen. Honden helpen ons mensen in dit proces.

Naast mij zien jullie Evelien (41 jaar) met haar lieve Rottweiler pup van zeven maanden, genaamd Buster. Op de foto zie je dat ze straalt, maar dat was een paar maanden geleden beslist niet het geval. Ik kwam in de meest donkere periode in haar leven. Ze was ongelukkig, zat ziek thuis, was werkeloos, had veel lichamelijke klachten, was negatief ingesteld en was in essentie depressief. Daarnaast heeft ze een volledig gezin waarvoor ze zorgt en dat was zwaar voor haar.

HET MOEST HOOGNODIG ANDERS

Evelien meldde zich in januari 2021 bij mij en na alle opties te hebben besproken heeft ze gekozen en inmiddels begonnen met het meeloopdagtraject. Deze sessies zijn heel confronterend en intens, want je gaat jezelf geheel tot op het bot tegenkomen. Na de eerste sessie krijg je een uitgebreid verslag met feedback. Met deze feedback kun je zelfstandig verder aan de slag en de nieuwe inzichten weer meenemen in de tweede sessie. Indien je hier niets mee doet, zal de tweede sessie minder effect sorteren en ga je dit merken en ervaren.

PANIEKAANVAL

Daar waar de eerste sessie zo goed als fijn ging, was de tweede sessie was voor Evelien een reality check. Ze liep geheel vast, kon niet meer praten en moest alsmaar huilen. Ze kreeg lichamelijke krampen, verstijfde en ging zich distantiëren en was in die situatie niet meer te bereiken. De verbinding met zichzelf was zoek. Uiteraard bleef ik met haar verbinden en haalde ik haar steeds terug. Heel heftig wanneer dit gebeurt. Evelien wist mij echter haarfijn te vertellen waardoor dit kwam. In de weken daarvoor, had ze niets met de feedback gedaan en bleef ze vanuit oude patronen handelen. Na de tweede sessie zei ze; “Ik had dit nodig, niemand heeft mij nog kunnen breken om weer helemaal opnieuw te beginnen. Al jaren heb ik hulp ingeschakeld, maar niemand kon bij mij doordringen tot de kern. Dit was echt nodig.”

Na deze eerste sessie is Evelien een ander traject met mij aangegaan. Wij hebben vervolgens meerdere persoonlijke coachingssessies gehad. In de eerste sessie was haar partner ook voor een deel betrokken, hij wilde weten hoe ik coachte en was er heel blij mee: “Eindelijk iemand die door haar heen kan prikken en zegt waar het op staat.” De afgelopen maanden heb ik Evelien mogen begeleiden en, serieus mensen, wat zij allemaal is aangegaan, is ontzettend veel processen tegelijk, waarbij veel oud zeer dat in de weg zat werd opgeruimd. Door mijn heldervoelendheid weet ik precies wat erin beweging moet worden gezet.

EMOTIES KREGEN RUIMTE

De gesprekken gingen heel diep, zo diep was ze nog nooit geweest. Wat had ik in de verloop van de sessies weer een vrolijke vrouw tegenover me. “Leidy, kom maar op ik ben weer klaar om te gaan graven. Ik heb er zin in” was haar nieuwe opstelling. We zijn nu een aantal maanden verder en vandaag was onze laatste persoonlijke coachingssessie. Ik vroeg hoe ze het heeft ervaren, waarop ze zei: “Leidy, door jou ben ik mezelf weer gaan ontwikkelen en zie ik de oude positieve en krachtige Evelien steeds meer terug. Ik schreeuw niet meer als ik boos of geraakt ben, maar kan mij steeds meer vanuit mijn kwetsbaarheid uiten. De lichamelijke kwaal waardoor ik al meer dan 1 jaar ziek thuis zit is 100% verdwenen, ik heb nu een fantastische baan bij de hondenuitlaatservice, het gaat super goed tussen mij en de pup, mijn man vindt mij weer een stuk leuker. Ik ben geduldiger voor mijn kind geworden, ik voel mij weer vrouw en bovenal het leven lacht mij weer toe.”

INVESTEREN IN JEZELF

Ik ben hierdoor geraakt! Evelien heeft in zichzelf geïnvesteerd en sprong vol vertrouwen in het diepe en nu… slechts een paar maanden later, is Evelien weer leuk voor zichzelf en hierdoor ook voor haar naasten. Haar knuffels voelen liefdevol aan, haar mailtjes zijn met liefde en aandacht vanuit haar gevoel geschreven en er kan weer flink met haar worden gelachen! Dit was weer tastbaar, omdat Evelien weer in verbinding met zichzelf staat.

Onze verbinding begon in 2019 tijdens mijn theatershow, niet wetende dat we naar aanleiding van deze show zo’n vruchtbare reis zouden gaan maken.

Over een paar weken gaan we nog wat extra sessies houden, omdat ze nog meer wil leren om zo hond en mens goed te kunnen begeleiden. Hierna gaan we namelijk de tweede meeloopdagsessie opnieuw doen, alleen dan met een Evelien 2.0.

Ik ben zo ontzettend trots op Evelien! Jeetje mina. Dank voor al je persoonlijke verhalen, je emoties en vertrouwen in mij én de positieve energie die ik van je mag ontvangen.

❤️

• Dit verhaal is pas na goedkeuring van Evelien geopenbaard. Mocht je mijn hulp willen, neem dan gerust contact met mij op. Ik help je graag in verbinding met jezelf te krijgen.

”Als je bent vastgelopen is je olie verhard. Deze olie kan pas weer zacht worden en bewegen als de kern van het probleem wordt aanpakt.” – Leidy Zijlstra

Geef een reactie