Nieuws

HELP EEN PUPPY!

HELP-EEN-PUPPY-Life-coach-leidy-|HELP-EEN-PUPPY-Life-coach-leidy-Zijlstra||

HELP EEN PUPPY! Dat was wat Pia geheel heeft ervaren met de komst van Sil en dat moest hoognodig anders.

Vandaag was ik terug in Friesland voor een follow-up en tevens slotsessie. De Fries wordt vaak als nuchter bestempeld, maar Pia is de uitzondering op de regel.

INTENSE SPIEGEL
Pia is 55 jaar en is een hele gevoelige en intense vrouw. Wanneer je zelf intens bent is de kans aanwezig dat je ook een intense hond krijgt. Dit is -zoals ik altijd zeg- niet enkel rasgebonden. Labrador Sil (net 1 jaar) heeft alles in zich om een stabiele hond te zijn, maar daar had hij wel Pia voor nodig.
x
Pia stond letterlijk tegenover Sil. Beeld je een grote labrador in, die zijn tanden laat zien, blaft en niet voor jou aan de kant gaat. Dit had niets van doen met Sil zijn karakter, maar wel met de agressieve energie van Pia (die door onmacht) vrij kwam. Deze energie is vaak dwingend, negatief en onveilig voor een hond. Wel vernoemd dat bij Pia er geen fysieke handelingen bij kwamen kijken! Het maakte Pia bang, onzeker en het huis werd te klein als Sil zo voor haar stond.
EEN HOND VOELT MEER DAN JE DENKT
Sil liet ontzettend goed zien wat er in de binnenwereld van Pia omging. Veel frustratie, onmacht en verdriet en laten deze gevoelens je nou niet in verbinding met jezelf en hond brengen.
x
Pia heeft (helaas) te lang getwijfeld, totdat haar dochter haar voorhield dat ze de stap gewoon moest maken: ”Als je dan toch iemand laat komen Mam, dan moet het absoluut Leidy Zijlstra zijn.”
x
Pia heeft heel goed gebruik gemaakt van de nazorg en iedere week kreeg ik een uitgebreid verslag, van haar tegenslagen, haar successen en de mooie lessen die ze kreeg. Het is voorgekomen dat ik ’s-avonds laat met Pia aan de telefoon hing, want haar spanningsniveau liep zo hoog op ze uit de bocht met Sil vloog. Na dit gesprek kwam Pia tot rust en na een goede nachtrust wat steun en feedback, kreeg ze haar zelfvertrouwen weer terug. Sil reageerde hier direct op.
DRIE WEKEN LATER
Vandaag kwam ik aan huis en zag ik na drie weken een hele andere Sil! Daar waar hij bij het ontvangen van bezoek intens blafte en hiermee niet ophield en het bezoek bestormde, zat hij nu super parmantig vanaf zijn plek naar mij te kijken, bleef rustig zitten en kreeg hij naderhand de vrijheid om er bij te zijn.
x
Middels deze video krijg je de reis van Pia mee van waar ze vandaan komt en nu staat. Dit keer geen vragen, maar een gecoachte die vrijuit spreekt en iedereen dit wil meegeven. Dat het velen maar mag inspireren!
x
Pia wilde iets bereiken en maakte de eerste stap. Sil is nu pas 1 jaar en het is inmiddels haar beste maat geworden. Mijn taak zit erop en deze twee gaan nu fijn samen verder op reis.
x
Wil je graag problemen op voorhand tackelen, wil je bewust met je puppy een mooie levensreis maken? Haal dan het boek HELP EEN PUPPY! in huis en meld je aan voor de exclusieve puppycursus op hondenschool de bewustwording. Je hoeft het niet allemaal alleen te doen. Hulp inschakelen zorgt juist voor draagvlak.
x

Geef een reactie