Nieuws

DEPRESSIEF EN EEN PUPPY

Depressief-en-een-hond

Depressief en een hond? Dat gaat je dubbel zoveel energie kosten, maar ook heel veel geven. Puppy’s zijn zeer geliefd bij mensen, maar komen ook door ons als mensen snel in de problemen. Al dit omdat de mens een puppy niet altijd begrijpt, hoge verwachtingen van een puppy heeft. Daarnaast willen ze veel ontvangen, maar steken ze vaak te weinig tijd, geld en energie erin. Iedere hondeneigenaar zal zich op voorhand al moeten realiseren dat een puppy niet direct je leven leuker gaat maken, sterker nog, ze kunnen je leven een stuk minder leuk maken! Waarom? Omdat een hond ons gedrag zal spiegelen en een taak in je leven gaat krijgen waardoor je in ontwikkeling wordt gezet.

Zonder woorden zal je puppy je laten zien wat jouw eigen doen en laten met hem/haar doet. In het televisie interview van ‘De wandeling vertel ik hier meer over. Als je deze spiegel van je hond niet begrijpt, dan ga je enorm vastlopen met alle gevolgen van dien. Ik heb een belangrijke taak te vervullen in deze hondenwereld en daarom heb ik mijn ‘hondenschool de bewustwording‘ geopend en waarom? Dat deel ik je bij deze heel graag!

MIJN EERSTE PUPPY

Op deze foto zien jullie Rayo op 17 april 2011 toen deze kleine spruit ondervoed en verzwakt met vier á vijf weken in mijn leven kwam. Deze prachtige foto is gemaakt door de hondentrainer van de puppycursus. Als ik zijn blik zie word ik verdrietig, omdat ik hier een hondje zie die al vroeg is afgestoten door mensen, schijnbaar niet goed genoeg was en niet werd geliefd. Het is heel onverantwoord om zo’n kleine pup al uit het nest te halen en ongevaccineerd met de auto te vervoeren naar zijn nieuwe eigenaren. Zo naïef als ik vroeger was, ben ik alsnog blij dat ik voor hem ben gegaan.

Bij deze aan de fokkers die niets van hem moesten hebben: Hij is in goede handen gekomen en is alweer bijna 11 jaar in mijn leven.

ZIJN KOMST VERANDERDE ALLES

Toen Rayo op mijn pad kwam heb ik mogen ervaren wat voor energetische kracht hij in zich had. Hij maakte mij aan het lachen in de donkere dagen, warmde mij op als ik weer eens een lichaamstemperatuur van 33 celcius (gezond is rond de 36.5-37.7) had en hij motiveerde mij om wat van mijn leven te gaan maken. Ik moest iedere dag opstaan voor hem. Het is heftig om een leven met anorexia en depressies te combineren met een puppy. Echter wilde ik ook niet meer zo’n rot leven hebben.

We gingen naar de puppycursus toe, maar dit was niet wat ik nodig had met hem. Ik wist dat er aan mijn gedrag gewerkt moest worden. Door mijn ondergewicht had ik veel uitval. Ik kon dus niet goed nadenken, uit mijn woorden komen en laat staan voelen. Totdat ik bij mijn coach kwam (die ik alweer 9 jaar aan mijn zijde heb) en zij mij leerde weer te voelen. Rayo ging mee en was er ieder moment voor mij.

DE SPIEGEL DIE IK NODIG HAD

Ik werd met de maanden een leukere eigenaresse voor hem. Heel naar, maar soms kon ik heel hard en afwijzend naar hem zijn. Ik was zo hard, omdat ik eigenlijk niet van hem mocht genieten. Dat zei de stem in mijn hoofd dan. Depressief zijn en een hond hebben is een flink leerschool. Gelukkig werd ik steeds zachter en heler en zag ik wie Rayo daadwerkelijk was. Hij was uiteindelijk een spiegel van mijn onderontwikkelde kanten en overontwikkelde kanten. Samen zijn we gaan ontwikkelen en gaan balanceren.

Ik werd dus gecoacht en werkte aan al mijn pijnen en trauma’s. Daarnaast ben ik gaan ontdekken wat werkt voor mensen als ik die een hond hebben. Mensen die heel sensitief zijn, vooral zichzelf willen blijven, vanuit liefde en rust hun hond ongedwongen willen begeleiden. Zo ontstond de Leidy-methode.

Gaande jaren heb ik zoveel mensen ontmoet die mij hun levensreis zonder en met hond hebben gedeeld. Het werd mij steeds meer duidelijk dat er een hondenschool moet komen voor mensen die willen ontwikkelen MET hun hond. Waarin hun eigen processen ook worden meegenomen, zodat ze kunnen balanceren. In alle eerlijkheid tref ik maar liefst 75% aan hondeneigenaren aan die depressief zijn, een burn-out hebben, ongelukkig zijn of nog met onverwerkte trauma’s lopen. Dit is een veel te hoog percentage.

BEWUST OPVOEDEN KUN JE LEREN

Moeten mensen die depressief zijn dan wel aan een hond beginnen? Ja, want ieder mens verdient het om aan zichzelf te werken en de komst van een hond kan dat alleen maar stimuleren. Alleen lopen deze groep hondeneigenaren eerder vast met hun hond doordat hun eigen processen niet voldoende in gang worden gezet. Ze lopen veelal vast bij de reguliere zorg die vaak niet verder komt dan medicatie, dus onderdrukken. Voor deze eigenaren, maar ook voor de eigenaren met een minder heftig verleden en situatie, is het nodig iemand te hebben die naar hen gedrag kijkt. Zodat ze verder kunnen met hun hond, want depressief zijn en een hond hebben is niet het einde. Het is juist het begin van een hele bewuste en helende reis.

Met trots zit mijn eerste puppycursus die 13 november 2021 zes weken lang iedere zaterdag van start gaat vol en kan ik bij deze mededelen dat de tweede puppycursus zaterdag 15 januari 2022 van start zal gaan.

Al dit, door de komst van mijn (inmiddels grote knul) puppy Rayo.

Wil je bewust verbinden en opvoeden? Meld je dan aan en ik neem je mee op reis. De reis van bewustwording. Wil je al van start gaan? Haal dan het boek HELP EEN PUPPY! in huis.

Geef een reactie