De Leidy-methode

Wat in een balanssessie van 90 of 120 minuten van mij centraal staat, is dat ik de eigenaar spiegel en bewust maak van zijn eigen gedrag. Waarom de hond bijvoorbeeld uitvalt en/of trekt. Door de bewustwording die je krijgt, zul je zien welk positief effect dat op de hond heeft, omdat je anders zult gaan leren handelen. Mijn methode is een combinatie van mentale voeding, de juiste lichaamshouding en waar zelfbewustwording 100% centraal staat. Het is een coaching op maat. Wat voor de één wel werkt, werkt niet voor de ander. De Leidy-methode past bij je als je wilt voorkomen dat in een disbalans terecht komt of als je erin zit en er op een diervriendelijke en doeltreffende manier uit wil komen. Het maakt dus niet uit of je in een rolstoel zit of wel kunt lopen, het gaat om het mentale aspect van de eigenaar zelf.

Na een balanssessie van 90 of 120 minuten dien je met het geleerde consequent aan de slag te blijven gaan. Veranderen en angsten doorbreken, doe je niet in één dag. Dat vergt veel; inzet, continuïteit, doorzettingsvermogen en confrontaties. Hierdoor zal je; vertrouwen, geduld en succes ervaringen gaan opdoen. Het is net als piano spelen. Je kunt de dag zelf het pianostuk prachtig spelen, maar als je het de volgende dag niet speelt, vergaat het geleerde. Zorg je dat je het aandacht schenkt en onderhoud, wordt het al snel eigen.

Ik werk niet met externe pijnlijke/onderdrukkende hulpmiddelen, omdat ik daar niet achter sta. Evenals harde hand; Je hond slaan, op zijn rug leggen. Ik vind dat je een hond nooit mag kleineren en domineren, omdat dat niet de manier is om om te gaan met je hond. Geen enkele hond staat met de gedachte op om bezoek bang te maken en de verschrikking van de buurt te worden al dan niet te blijven. Externe hulpmiddelen zijn gereedschappen/handelingen die in de wereld zijn gebracht uit onmacht en frustratie, waardoor hondeneigenaren onder druk de hond in bedwang krijgen. Zo kom je niet van binnenuit in verbinding met jezelf en hond. Ik werk altijd met mijn eigen halsbanden en riemen lijn.

Ik zwaai niet met een toverstaf, maar geef jou als hondeneigenaar in een consult de spiegel die je nodig hebt, waardoor je na mijn komst weet hoe verder te kunnen werken aan jezelf met je hond. Hierdoor, zal de optimale verbinding met jezelf en zo dus ook met je hond komen.