Wat in het consult van 90 minuten van mij centraal staat, is dat ik de eigenaar spiegel en bewust maak van zijn eigen gedrag. Waarom de hond bijv. uitvalt en/of trekt. Door de bewustwording die je krijgt, zal je zien welk positief effect dat op de hond heeft. Mijn methode is een combinatie van mentale voeding en de juiste lichaamshouding. Het is een coaching op maat. Wat voor de één wel werkt, werkt niet voor de ander.

Na deze 90 minuten dien je met dit geleerde consequent aan de slag te blijven gaan. Veranderen en angsten doorbreken, doe je niet in één dag. Dat vergt; vertrouwen, geduld en succes ervaringen. Het is net als piano spelen. Je kunt de dag zelf het piano stuk prachtig spelen, maar als je het de volgende dag niet speelt, vergaat het geleerde.

Ik werk niet met externe pijnlijke/onderdrukkende hulpmiddelen, omdat ik daar niet achter sta. Evenals harde hand; Je hond slaan, op zijn rug leggen.

Externe hulpmiddelen zijn gereedschappen/handelingen die in de wereld zijn gebracht uit onmacht en frustratie, waardoor hondeneigenaren onder druk de hond in bedwang krijgen. Zo kom je niet van binnenuit in verbinding met jezelf en hond.

Ik zwaai niet met een toverstaf, maar geef jou als hondeneigenaar in een consult de spiegel die je nodig hebt, waardoor je na mijn komst weet hoe verder te kunnen werken aan jezelf met je hond.