De Leidy Methode

Wat kan je verwachten als je voor deze methode en dit traject gaat? Wanneer je je aanmeldt deel je met mij waar je tegenaan loopt en hoor wat ik voor je kan betekenen. De aanmelding wordt bevestigd en we zullen op voorhand nog even kort contact hebben. Je hoeft bij mij geen vragenlijsten in te vullen of video’s op te sturen. Ik kan daar niets mee, omdat ik namelijk de dynamiek tussen hond en eigenaar met eigen ogen heb te zien. Dat is waar ik op inspeel, waardoor ik je direct kan voorzien van de juiste tools. Het is geen vereisten om ‘triggers’ (lees: hulphonden) te regelen, maar ik kan het wel adviseren. Ik ga je niet leren situaties uit de weg te gaan. Ik kom je leren om juist overal doorheen te gaan en wanneer jij getriggert raakt kan ik op dat moment inspelen.

Op de dag zelf gaan we vrijwel direct aan de slag. Je kunt je voorstellen dat ik geen gesprek kan voeren met een hond die alsmaar blaft bij binnenkomst. Dit pakken we dan direct aan, waarna we nog even kort de disbalans samenvatten en zowel binnen als buiten aan de slag gaan.

Wat in een privé balanssessie van 90 of 120 minuten centraal staat is dat ik de eigenaar spiegel en bewust maak van zijn eigen gedrag. Waarom de hond bijvoorbeeld uitvalt en/of trekt. Door de bewustwording die je krijgt zul je zien welk positief effect dat op de hond heeft. Je zult anders leren handelen. Anders handelen betekent ook andere resultaten. Mijn methode is een combinatie van mentale voeding, de juiste lichaamshouding en waarin zelfbewustwording 100% centraal staat. Het is een coaching op maat. Wat voor de één wel werkt, werkt niet voor de ander. Het is dus geen kunstje of quick fix. De Leidy-methode past bij jou als je wilt voorkomen dat je in een disbalans terecht komt of -als je er reeds in zit- hoe je er op een diervriendelijke en doeltreffende manier uitkomt. Het maakt dus niet uit of je in een rolstoel zit of niet, het gaat om het mentale aspect van de eigenaar zelf.
Na een privé balanssessie van 90 of 120 minuten dien je met het geleerde consequent aan de slag te gaan. Oefening baart kunst, dus herhaling en repetitie is aangezegd. Veranderen en angsten doorbreken, doe je niet in één dag. Dat vergt veel inzet, continuïteit, doorzettingsvermogen en confrontaties. Hierdoor zal je vertrouwen, geduld en succeservaringen gaan opdoen. Het is net als piano spelen. Je kunt de dag zelf het pianostuk prachtig spelen, maar als je het de volgende dag niet speelt, vergaat het geleerde. Zorg je dat je het aandacht schenkt en onderhoudt, wordt al het geleerde al snel eigen. Ik werk niet met externe pijnlijke/onderdrukkende hulpmiddelen, omdat ik daar niet achter sta. Ik sta ook niet achter dwang of de harde hand, je hond slaan of op zijn rug leggen. Ik vind dat je een hond nooit mag kleineren en domineren, omdat dat niet de manier is om met je hond om te gaan. Geen enkele hond staat met de gedachte op jouw bezoek die dag bang te maken of de verschrikking van de buurt te worden, al dan niet te blijven. Externe hulpmiddelen zijn gereedschappen/handelingen die in de wereld zijn gebracht uit onmacht en frustratie, waardoor hondeneigenaren onder druk de hond in bedwang proberen te krijgen. Zo kom je echter niet van binnenuit in verbinding met jezelf en je hond. Ik werk bovendien altijd met mijn eigen halsbanden en riemen lijn. Ik zwaai niet met een toverstaf, maar geef jou als hondeneigenaar in een consult de spiegel die je nodig hebt, waardoor je na mijn komst weet hoe verder te kunnen werken aan jezelf met je hond. Hierdoor zal de optimale verbinding met jezelf en zo dus ook met je hond ontstaan. Het is een proces en als je dat eenmaal hebt voltooid en bewust het geleerde kunt toepassen, dan wordt het hebben van een hond weer leuk!