Nieuws

LEIDY ZIJLSTRA MAGAZINE VRIENDIN

Life-coach-Leidy-zijlstra-magazine-vriendin|Life-coach-leidy-humans-and-dogs-leidy-methode-|Life-coach-leidy-magazine-vriendin-hondencoach

‘IK BEN HOOGGEVOELIG EN VOEL METEEN DE SPANNING BIJ DE EIGENAREN’

“Ik coach de eigenaar achter de hond, dat is mijn slogan. In de hondenwereld is wat ik doe vrij nieuw.
Alles valt of staat met de gemoedstoestand, energie en de manier van denken en handelen van een eigenaar. Tot een jaar of twintig geleden dacht men nog anders over hoe je met honden omgaat, toen beloonden eigenaren hun hond met snoepjes en voedden ze ze met harde hand op. Hondeneigenaren mailen mij soms hun hele levensverhaal, soms is het ook maar één regel: “Hoi Leidy, mijn hond valt uit, trekt aan de riem en laat bezoek niet binnen.” Dan weet ik meteen dat dit het probleem van de eigenaar is, en dat hij dat terugziet in zijn hond. Ik bezoek een klant thuis. Ik ben hooggevoelig en voel dan meteen de spanning die eigenaren voelen. Negen van de tien word ik zelf niet agressief ontvangen door zo’n hond. Ik ben altijd super relaxed en blijf rustig, dus honden vinden mij vaak niet zo interessant. Dat heeft meteen een uitwerking op de eigenaar, die dan ziet dat die hond helemaal niets bij mij doet. Zo kom je meteen in gesprek. Ik maak eigenaren bewust van hun energie, spanningsveld en hoge ademhaling en zorg ervoor dat de hond mee gaat resoneren in hun rust. Dat zie ik als mijn taak, ik help hondeneigenaren eigenlijk van hun hoofd naar hun hart. Ik word er gelukkig van als hondeneigenaren weer in verbinding met hun hond komen, als ze merken dat ze niet boos hoeven te worden en hun hond weer naar hen luistert. Ik heb in mijn leven veel meegemaakt, mijn eigen  hond Rayo is mijn spiegel. Ik heb hem samen met mijn andere hond Vida gered van slechte hondenfokkers. Ik merkte dat hoe gebalanceerder ik ben, hoe relaxter Rayo werd, en hoe panischer ik was, hoe meer hij dat ook werd. Maar panisch ben ik helemaal niet meer. Ik ben nu de eigenares die ik voor mijn honden wil zijn. We zijn echt een team geworden.”

Journalist: Ella Mae
Magazine: Vriendin

Geef een reactie