Nieuws

KINDERCOACHING MET HOND

Kindercoaching met hond
KINDEREN EN HONDEN
Kinderen en honden, het is een prachtige combinatie. Ik heb het zelf als jong meisje al vroeg mogen ervaren. Ik ben blij dat steeds meer ouders mij weten te bereiken en met zijn allen gecoacht willen worden. Als je namelijk een hond in huis haalt, zul je als gezin de hond allemaal hetzelfde moeten bieden. Dit zorgt ervoor dat in deze een puppy duidelijkheid krijgt, weet waar die aan toe is en wat hij kan verwachten. Kindercoaching in combinatie met dieren wordt steeds meer zichtbaar. De veiligheid die een dier biedt, is een veiligheid die kinderen niet snel ervaren bij mensen. Het is dus een dankbare taak voor mij als hondencoach om deze zenuwachtige, onzekere (zijn vaak de meest krachtige) en zeer gevoelige kinderen te begeleiden.
 
Het opvoeden van een puppy is een hele taak en neemt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Alles wat jij je puppy meegeeft zal ervoor zorgen dat je puppy zich vormt en een kindercoaching privé sessie zorgt ervoor dat kinderen volledig in dit proces worden betrokken. Alleen als je niet weet wat een puppy exact nodig heeft, kan dit al snel voor problemen zorgen. Zo liep dit gezin tegen wat vervelende gedragingen aan, die niet bij vervelend bleven. Ze maakte zich met recht steeds meer zorgen, omdat ze vastliepen en de gedragingen van hun Engelse cockerspaniël, Soof van 19 weken, steeds intenser werden. Wat bij Soof eruit sprong was haar voernijd en het trekken en grommen aan de riem. Niet gek dat deze gedragingen steeds meer werden, want hoe meer onzekerheid je als hondeneigenaar opbouwt, des te groter het spanningsveld en dus de escalaties.
STILLE COMMUNICATIE

Maatwerk is iets heel anders dan een algemene les volgen bij een hondenschool, omdat er nou eenmaal hondeneigenaren zijn die meer behoefte hebben aan intensieve sessies. Karin wilde dat er iemand naar haar gedrag kwam kijken, maar ook naar die van haar kinderen en partner. Ze koos er daarom voor om een kindercoaching met hond te volgen, die gecombineerd werd met henzelf. Ze wist dat zij wat anders moesten doen, maar zag niet wat ze anders moesten doen. Kun je het hun kwalijk nemen? Nee, je krijgt geen gebruiksaanwijzing en je pup gaat je niet al pratend vertellen wat hij nodig heeft. Een puppy en dieren in het algemeen communiceren vooral door hun lichaamstaal, energie en vocalisatie. De eerste twee zijn de krachtige goedjes die wij als hondeneigenaren kunnen leren begrijpen. Maar waar te beginnen? Bij de Leidy-methode begin je geheel bij jezelf!

Recent kwam ik bij dit gezin thuis om ze van binnen naar buiten en van buiten naar binnen te coachen. De beelden laten precies zien waarvoor de Leidy-methode staat en wat voor positief effect dit heeft op heel het gezin en natuurlijk Soof.

Wil je verandering? Dan begin je bij jezelf! Kom je er niet uit? Neem dan contact met mij op!

 

Geef een reactie