Nieuws

WAAROM EEN FOLLOW UP SESSIE MET JE HOND?

Waarom een follow up sessie met je hond

In mijn bedrijfsvoering ben ik erg gaan zoeken hoe ik de hondeneigenaren die ik heb gecoacht kan voorzien van begeleiding. Eerst begon ik met één sessie, daarna ben ik na één maand gaan bellen en daarna kon men kiezen om na drie weken een follow up sessie te volgen.

DRAAG ZORG VOOR JE EIGEN PROCES

Ik vernam de meest opmerkelijke excuses waarom hondeneigenaren terugvielen. Het kwam er vaak op neer dat ze geen tijd hadden om te trainen. Ik vind dit met recht een slecht excuus. Iedere hond moet er meermaals per dag uit en dit zijn dus de momenten dat er getraind kan worden. Als het een quickfix was zou ik wel andere mindsets online verkopen en garanderen dat er niets meer mis kan gaan. Dit is natuurlijk niet wat ik verleen binnen mijn diensten. Ik bied hondeneigenaren een transformatie en een verbinding met zichzelf en hun hond. Daarnaast krijgen ze ook nog eens een boost binnen hun eigen persoonlijke ontwikkeling. Gedrag kunnen we in één dag veranderen, maar het eigen maken en behouden vergt inzit, discipline, een consequente opstelling en veel doorzettingsvermogen. Een mixje die de mens niet van nature is gegeven en mensen moeten leren.

Nadat ik een beetje moe werd van de ‘ik heb geen tijd’ excuses ben ik het gaan omgooien. Wil je door mij gecoacht worden, dan moet je echt klaar zijn voor verandering en in de spiegel durven kijken. Ik heb dit jaar dus besloten dat ik twee en indien er behoefte naar is drie keer bij de gecoachte thuiskom.

GEEN EXCUSES MEER, MAAR OPLOSSINGEN

De eerste keer gaan we ervoor zorgen dat je alle tools krijgt. Deze zorgen ervoor zorgen dat je de eerste drie weken kunt doorstaan. De tweede sessie is de follow up sessie en tijdens deze sessie gaan we nog meer stappen maken. Ook zetten we tijdens de follow up sessie de puntjes op de i. Voor mij is de tweede sessie erg belangrijk, want ik wil zien dat je hebt gewerkt aan jezelf en je huiswerk hebt uitgevoerd. Ik vind mijn werk fantastisch, maar ik heb er niets aan als hondeneigenaren na mijn komst niet doorzetten. Dat vind ik met recht een verdrietig en zorgelijk besef voor de hond. Die is namelijk altijd de pineut en de zondebok.

Tot op heden zie ik bij al mijn klanten hoe ze na drie weken zijn gegroeid. De mensen die mij in die drie weken nog om hulp vragen en alles wat ik ze meegeef doen en als ik dat zie, dan doet mij dat echt heel erg goed. Ik verneem sinds dit jaar geen enkele excuses meer, maar zie alleen maar groei en verbinding. Op deze manier wordt het traject goed en succesvol afgesloten.

De derde sessie vindt veelal plaats bij grote roedels of mensen waarvan de aanleiding van mijn komst dermate urgent is, dat ze net wat meer sturing nodig hebben.

Wil je verandering, dan begin je bij jezelf!

Geef een reactie