Berichten, Nieuws

IN BESLAG GENOMEN EN DAN…

Live show

Lieve Angel,

Vandaag was dan eindelijk de dag dat ik jouw eigenares kon gaan coachen. Een dag waar ze erg naar uitzag, omdat ze het wel als laatste redmiddel zag. 

Met 1,5 jaar stond jij op marktplaats met de tekst “Hond te koop, moet weg en als niemand haar ophaalt, zal ze een spuitje krijgen.” Dit zijn hele emotionele en manipulatieve en schrijnende teksten. Ik wil dus alle lezers er ook echt op wijze, wanneer je deze teksten ziet staan je niet enkel vanuit emotie moet handelen. Kies je er door je eigen kennis toch voor de hond in huis te nemen, laat dan direct een gedragstest uitvoeren via de Raad van Beheer. Je voorkomt hier heel veel gedoe mee. Dit zijn honden die niet zomaar worden herplaatst en zijn dus ook niet de makkelijkste. Je hond heeft er niets aan als je hem uit medelijden neemt, enkel wanneer je zeker weet dat je de hond kunt begeleiden.

Je nieuwe eigenares koos ervoor om voor je te zorgen en dat je dus in leven zou blijven. Niet wetend wat je geschiedenis daadwerkelijk was. De begin periode scheen goed te gaan, maar al snel ging het mis. Het was daadwerkelijk gevaarlijk om bij jou in huis te treden en aan de riem was je alsmaar gestrest en helaas heb je ook al bijtincidenten gehad. Dit heeft geresulteerd dat je 5 maanden in beslag bent genomen en getest bent. Je bent geslaagd voor deze test en onder strikte voorwaarden mocht je terug en daar hoorde een training bij. Jouw bazin heeft hier werk van gemaakt en goedkeuring gekregen om zich door mij te laten coachen.

De reden dat wij samen hebben kunnen werken, is omdat je voelde dat ik niet bang voor je was. Je mag met het werk wat ik doe ook gewoon nooit bang zijn en laat staan worden, dat voelen jullie als honden en daar spelen jullie instinctief op in, de ene hond heftiger dan de ander. Ik heb weleens honden gehad, dat wanneer ik binnenkwam de eigenaar de hond aan de riem had al blaffend en ik direct zei: “Laat je hond los.” Dit doe ik natuurlijk niet bij iedere hond, moge dat even duidelijk zijn! Ik weet wanneer ik deze keuze kan maken en wanneer niet. Bij jou verzocht ik per direct een muilkorf om te doen en ja je mocht daarna los. Ik moet namelijk altijd zien wat er gebeurd en mijn intuïtie is tevens mijn kracht. Je sprong vol tegen mij op en ging flink tekeer. Je keek wat gek op dat ik gewoon door ging met mijn jas uitdoen e.d. Zodra je eigenares in de buurt kwam dook je weer op mij en toen zag ik zo goed hoeveel invloed zij op jou had. Ik bleef gewoon rustig en je eigenares greep natuurlijk in, maar je was niet heel fijn op dat moment zogezegd. Het ingrijpen deed ze onder mijn begeleiding, want door haar onmacht werd ze altijd boos, terwijl door mijn sturing en de rust die ze hierdoor kreeg eerder in contact met je kon komen. Ze was zo onzeker en angstig geworden. Wanneer je aan de riem bij haar zat, was een straal van 2-3 meter de max. Kwam ik dichterbij viel je fanatiek uit, maar hee, je had met Leidy te maken, die heeft al van alles meegemaakt en kijkt door je gedrag heen.

Ik nam de riem over, je schudden je stress af en je trok per direct niet meer, viel niet uit, kon mensen gewoon passeren en je liet je 100% begeleiden door mij. Ik kon paal naast je staan en we vormde een eenheid. Te bedenken dat wanneer je eigenares in de buurt was, ik niet in een straal van 2-3 meter kon komen. Ik was dan een grote bedreiging voor je. Je eigenares stond perplex, maar kon eindelijk glimlachen en kreeg veel hoop en vertrouwen ervoor terug.

Je bent absoluut trainbaar en ja met bezoek zal je altijd een muilkorf om moeten en aan de riem, omdat je onvoorspelbaar blijft en de veiligheid van een ander gewaarborgd moet blijven. Je eigenaar heeft huiswerk meegekregen en zal iedere dag hard aan de slag met zichzelf moeten, om ervoor te zorgen dat je een zeker iemand aan je zijde hebt die niet meer vanuit onmacht handeld. Aanvallen is je beste verdediging geworden, terwijl ik van je genoten heb toen we samen liepen, je mij met een zachte blik aankeek, al je stresssignalen wegvielen, ik in huis gewoon aan het werk kon, je rustig bleef zitten wachten en ik vrij kon bewegen.

Lieve Angel, je zal voor de gemiddelde eigenaar geen perfecte hond zijn, maar je hebt vandaag laten zien dat jij gewoon een hele consequente en zekere sturing nodig hebt. Je eigenares gaat zich volledig inzetten. Ze blijft voor je vechten en ze zal mij op de hoogte houden. Ik heb nog nooit het advies gegeven dat een hond een spuitje moet, maar heb weleens uitspraken gedaan dat het beter is dat de hond wordt herplaatst, omdat het geen doen is voor een hond om alsmaar onder stress te leven met een eigenaar die enkel nog maar angstig en gespannen is. Dat is ook geen doen voor de hond zelf en dat belang dient altijd voorop te staan, maar omdat na alle testen en de uitspraak van de rechter is gebleken dat je nog trainbaar bent, ben ik natuurlijk gekomen. Oh, je nieuwe LCL halsband staat je goed en jullie gaan samen weer stralen buiten ?

Ik heb mijn best gedaan en doordat jouw eigenares nu weet dat zij aan de bak moet en weet hoe, zal je eindelijk je stress emmer kunnen legen, waardoor die niet om de haverklap overloopt.

Liefs,

Leidy 

Geef een reactie