Berichten, Nieuws

FOTOSHOOT MET MIJN HONDEN

Leidy methode

Vandaag was het zover en had ik een fotoshoot met mijn kanjers. Ik had er onwijs veel zin in, omdat ik eindelijk het team ging ontmoeten waar ik de afgelopen 3 weken contact mee heb opgebouwd. Dat was met Andreas Romijn de fotograaf, Vanessa van den Beld de styliste en met Jacqueline Huijssoon de visagiste.

Vanmorgen de dag met een goede wandeling begonnen en om 10.00 stond de styliste bij mij op de stoep. Zo fijn, om niet meer angstig en gespannen te zijn voor nieuw bezoek, want zoals jullie weten liet Rayo onbekende mensen niet toe in huis, dat kwam omdat ik altijd op voorhand panisch deed. Gelukkkig, is dat verelden tijd! Rayo en Vida onthaalde haar vrolijk en we gingen aan de slag. Ik doe sinds mijn 18de modellenwerk en make up is niet mijn ding, maar als je model bent weet je dat het erbij hoort en heb je natuurlijk inspraak. Gelukkig, is Jacqueline heel erg kundig en had ze het mooi aangebracht.

Op voorhand had ik iedereen al verteld hoe mijn honden zijn en welk invloed ik op ze heb en dat ik wellicht ze muilkorf als ik binnenkom. Waarom? Omdat ik nogal hooggevoelig ben en als ik met meerderen nieuwe mensen mij omring, kan ik teveel energieën oppikken wat mij een beladen gevoel kan geven en dit heeft invloed op mijn roedel. Echter, had ik dit één week van te voren verteld. Eenmaal aangekomen voelde ik mij heel relaxed, dus Andreas opende de deur, ik liet mijn voelsprieten hun werk doen en ik voelde direct dat zijn energie perfect was. Ik liet ze per direct los zonder muilkorf en alles ging zoals gewenst.

Het was heerlijk om met nieuwe mensen samen te werken en te zien hoe ontzettend Rayo en Vida zich op hun gemak voelde. Rayo kan erg gereserveerd zijn naar mannen en voor een ander onverwachts, maar ik liet per direct los dat Andreas een man was en hij had heel veel respect voor mij als hondeneigenares. Hoeveel ervaring hij ook heeft met honden, hij vroeg echt alles eerst aan mij en dat vind ik niet vanzelfsprekend. Doordat ik vanaf de eerste sec. al doorhad dat hij een klik met mijn kanjers had, waren er veel kroelmomenten tussendoor, haha.

Er was maar één moment dat ik flink werd gespiegeld door Vida. De visagiste ging iets eerder weg en ineens werd er aangebeld. Ik schrok, omdat ik niet wist wie het was en niet zag of de deur open stond. Ik hield Rayo en Vida vast aan de riem (spanningsmaker) en Rayo herkende de stem van de visagiste dus kon hem rustig loslaten, maar Vida pikte mijn spanning direct op. Vanuit 0 schoot ze naar 10 en ging ze tekeer en door wie kwam dat? Dat kwam door mij, omdat mijn hartslag en ademhaling ineens flink omhoog gingen. Ik zei ook tegen iedereen; ”Oeps, dat is mijn spanning, moment.” Gelukkig, kreeg ik Vida met 10 sec. weer naar 0 en weet je hoe? Ik sprak haar rustig toe, wat ik projecteerde op mezelf. Ik haalde diep adem in en uit en Vida zakte per direct en toen kon ik haar rustig loslaten. De fotograaf had net van mij gehoord hoe het werkt met honden en hij zei; ”Nou goed gedaan, ze schud haar stress af en we kunnen weer door. Werkte dat ook maar zo bij mensen he?” Haha.

Het was een intensieve dag! Modellenwerk gaat echt niet vanzelf. Voor de fotograaf is de belichting een hele taak, voor de styliste de kleding en voor de visagiste de make up en voor mij als model met honden is het belangrijk dat we op hetzelfde moment uistralen wat we willen. Rayo en Vida kregen veel veren in hun reet, want de fotograaf was erg tevreden over hun rustige energie en hun focus de hele dag. Ze zijn echt fotogeniek en hebben vandaag 200% meegewerkt!

We hebben een gaaf concept in pak uitgewerkt en nog wat foto’s voor mijn live THEATERSHOW ‘EENMAAL EEN HOND’. Zodra ik wat kan openbaren, dan doe ik dat!

Geef een reactie