Berichten, Nieuws

COACHING AAN HUIS

COACHING AAN HUIS
Ik kan me nog goed heugen dat deze (inmiddels praktijkruimte) kamer leeg stond en ik mezelf de tijd gaf aan te voelen wat ik ermee wilde. Ineens had ik het, ik wilde niet alleen mensen coachen met honden, maar ook mensen die individueel vast zijn gelopen in hun persoonlijke ontwikkeling. Ik hou van diepgang, emoties en kwetsbaarheid. Iets wat ik tijdens mijn consulten ook meemaak, alleen dan is er geen tijd om op persoonlijk vlak daar diep op in te gaan. Ik tref daarom met regelmaat na een consult de hondeneigenaren bij me aan huis.

Ik vind het verhaal achter de mens altijd intrigerend en bijzonder. Door mijn werk heb ik ook zo goed als afgeleerd om mensen nooit te veroordelen en af te keuren. Zolang je iemand niet echt kent, zijn het allemaal aannames en eigen interpretaties. Vaak gebaseerd op een eigen tekortkoming en rancune. Die tijd en energie steek ik liever in mijn honden, mezelf of in het iemand echt leren kennen.

Tijdens de gesprekken met mijn toen therapeuten en coaches, waren de rollen vaak al snel omgedraaid. Ik merkte dus op dat ik mensen de veiligheid en vertrouwen kan geven die ze nodig hebben om te openen.

Ik kreeg van mijn tante een kleed naar keuze en met de tijd vulde ik de ruimte op. Het moest licht en liefheid uitstralen en dat in combinatie met mijn favoriete kleuren. Bij de ingang ligt een groot orthopedisch hondenbed, waar de hond van de Klant lekker kan slapen. Rayo en Vida blijven dan in de woonkamer.

Zoals je ziet, is dat goed gelukt en ontvang ik een paar keer per maand mensen aan huis die de confrontatie met hun oud zeer (verleden) willen aangaan, om vervolgens direct de juiste tools mee te krijgen hoe overtuigingen en patronen te doorbreken om zo weer energetisch te stromen. Zowel volwassen mannen, vrouwen als jongere kinderen (met of zonder ouders).

Vandaag, heb ik 2 sessies via Skype. Als je in Limburg, Groningen of België woont, dan is het een eind rijden. Niet iedereen heeft een auto, maar ook is het gewoon niet altijd fijn om zover te rijden. Het is naast het coachen van mensen met honden een fijne aanvulling om op deze manier mijn kennis en kunde in te zetten. Ik zie graag mensen gelukkig en ik vind het daarom fijn dat ik soms eenmalig en soms meerderen keren mensen thuis ontvang om ze op weg te helpen!

Rayo, die ligt nog op zijn bed en Vida ziet de laptop al staan en weet hoe laat het is. Haar bazin gaat zo lekker aan het werk.

Ik heb geleerd in het leven dat je het niet allemaal alleen hoeft te doen. Je ziet soms je eigen valkuilen niet meer en leeft in een sleur en vicieuze cirkel. Het is daarom goed om je liefdevol door iemand te laten begeleiden, die je weer het besef en de kracht geeft om door te zetten en aan jezelf te blijven werken.

Ik ga maar eens een kopje thee zetten en de wierrook laten geuren door de kamer.

Wees lief voor jezelf vandaag! ????

Geef een reactie