Berichten, Nieuws

STOP DAARMEE

Dag mensen,

Mijn naam is Vida en ik ben 5,5 jaar en een Amerikaanse Stafford. Mijn bazin, neemt mij en mijn maat Rayo iedere dag mee naar het centrum. Ze moet dan vaak haar bestellingen op de post doen en wij komen dan in een prikkelrijke omgeving. Gezien onze bazin hooggevoelig is en deze prikkels zelf niet altijd kan filteren, doet ze uit voorzorg een muilkorf om. We spiegelen haar gemoedstoestand namelijk.

Vandaag, gingen we naar de Hoogvliet supermarkt. Bij binnenkomst waren er 3 Marokkaanse meiden van een jaar of 15 en die daagde mij uit. Door hard tegen mij te schreeuwen en te laten blijken hoe bang ze voor mij waren. Mijn bazin was hier niet over te spreken en zei dat ze normaal moesten doen. We liepen namelijk al bewust 4 meter van hun vandaan, terwijl ik in een winkel mensen in rust op slechts een paar cm kan passeren. Ineens gingen ze in het Marokkaans schelden. Jammer meiden, maar mijn bazin kent een aantal Marokkaanse woorden en ze heeft jullie naderhand bewust genegeerd, omdat ik anders ook zou reageren. De sfeer was namelijk niet fijn. Mijn bazin liet dit snel los en kwam weer in haar eigen rustige flow. Ze is een volwassen vrouw en begrijpt dat jullie in een groepje graag stoer wilden komen doen, dus ze relativeert, maar keurt het niet goed. Oh, en het was alles behalve stoer, maar ontzettend kinderachtig en vervelend.

Eenmaal, bij de postafdeling gaven onbekende en bekende mensen van mijn bazin mij complimenten, omdat ik zo mooi grijs ben en zo lief naast mijn bazin lag. Het was super druk en ineens werd ik geaaid. Goed volk hoorde ik aan mijn bazin haar reactie. Een volger, tevens bekende uit de buurt, kwam even een praatje met Leidy maken. Mogen mensen mij ongevraagd aaien? Absoluut niet, maar deze vrouw kent mijn bazin, dus uitzonderingen daar gelaten.

Het deed allemaal wat lang, maar ik bleef relaxed. Toen we naar buiten gingen met de grote doos, werd er en teckel aan een reclamebord vastgebonden. Slechts 1,5 meter van de ingang. Mijn bazin paste haar leiderschap toe en ik negeerde de teckel. Ineens komt er een vrouw best wat dwingend op ons af. Ze wilde wat vragen en mijn bazin voelde de bui al hangen.

De vrouw was kennelijk de lerares van de groep jongeren. De jongeren beweerde dat mijn bazin hun had uitgescholden! Als mijn bazin ergens niet tegen kan, dan is het mensen die liegen.

Mijn bazin reageerde verbazingwekkend en zei dat ze geen tijd heeft voor deze negatieve vibraties, omdat de vrouw haar best wel intimiderend benaderde en intussen stonden er zo’n 20 leerlingen. We zagen weer een bekende uit de buurt en die steunde mijn bazin. Iedereen kent mijn bazin hier in de buurt en ze is vriendelijk naar iedereen en zal nooit iemand uitschelden. Dan moet je ver gaan. Bijvoorbeeld een dier mishandelen of iemand moedwillig teisteren, maar dan nog zal ze niet schelden. Eerder pittig optreden!

De vrouw die haar steunde heeft zelf ook een Stafford en begreep precies wat ze meemaakte, omdat het voor haar een bekend verhaal was. Mensen die in hun eigen taal je hond uitdagen.

Mijn bazin liep tot 2x toe weg uit de situatie. Ze was krachtig, want ik voelde mij wel geïntimideerd door de vrouw. Ze kwam erg dicht bij ons staan. Echter, merkte ze op dat de vrouw met recht verhaal wilde halen en de vrouw kreeg begrip na haar uitleg en zag in dat wij niet fout waren!

Mensen, stop met uitdagen van ons als honden! Een muilkorf betekent echt niet altijd dat we zomaar bijten, maar dit kan dus ook zijn, omdat de eigenaar wat meer zekerheid wilt of als we bijv. alles van de straat eten. Geef honden gepaste ruimte en ga niet keihard gillen noch schelden, want als wij blaffen en reageren zijn wij ineens de agressieve hond.

Geef een reactie