Nieuws

WERKWIJZE LIFE COACH LEIDY ZIJLSTRA

|WERKWIJZE-LEIDY-METHODE-LIFE-COACH-COACH-LEIDY-|WERKWIJZE-LEIDY-METHODE-LIFE-COACH-COACH-LEIDY-

De werkwijze volgens de Leidy-methode is een afwijkende methode in de hondenwereld. Echter is het de beste keuze geweest, naast mijn anorexia herstel en het verwelkomen van honden in mijn leven, om van mijn passie mijn beroep te maken. Nog maar één maand en dan bestaat Life coach Leidy – Humans and dogs alweer 5 jaar en zoals de trouwe volgers wel weten was mijn eerste jaar ‘in business’ niet een jaar wat ik voor ogen had toe ik begon. Gelukkig ben ik gaan knokken voor mezelf en mijn bedrijf en mag ik al vijf jaar lang maar liefst iedere dag doen wat mij ontzettend gelukkig maakt. Dat is hondeneigenaren coachen en weer in verbinding met zichzelf en hun hond brengen.

Hondencoach zijn is een beroep met een grote verantwoordelijkheid, want ik zal degene moeten zijn die er voor moet zorgen dat eigenaren vanuit zichzelf gaan leren met hun hond te verbinden. Ik heb de zorg dat het proces fijn en veilig verloopt. Hoeveel eigenaren je ook tegelijk coacht, ik kan dit alleen doen zolang ik alles voel en zie, hetgeen mijn kracht is gebleken. Het doel is dat de hond begrepen wordt en de eigenaar weet wat hij/zij in situaties dient te doen al dit volgens de werkwijze van de Leidy-methode. Tijdens mijn werk moet je snel kunnen schakelen en handelen en zo dus anticiperen op dat wat er in het moment gebeurt. Het is onmogelijk om echt voorbereid te zijn op alle denkbare situaties waarin je kunt geraken, maar je kunt wel leren adequaat te handelen. Je intuïtie en energie zijn de bronnen waarmee je zult moeten leren werken. De Leidy-methode is geen trucje, geen ‘quick fix’.

MEELOPEN MET LEIDY

Vanwege grote nieuwsgierigheid naar de werkwijze van de Leidy-methode ben ik sinds vorig jaar begonnen met de meeloopdagtrajecten. Deze breng ik niet heel veel onder de aandacht, omdat ik namelijk al ervaar dat de juiste mensen zich bij mij aanmelden en dit ‘organisch’ groeit. De deelnemers die dit traject aangaan komen dan in mijn schoenen te staan, leren de Leidy-methode en werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en doelen. Het zijn veelal kynologische hondengedragstherapeuten die zelf willen ervaren en zien wat er bij de Leidy-methode komt kijken. Heel leuk dat mensen out of the box willen gaan denken, maar zo zijn er ook mensen die slechts oriënterend willen ontdekken of het wat voor hen is, zonder dat zij relevante werkervaring met honden hebben. Kortom iedereen is welkom, zolang je maar in het diepe durft te springen.

Ik bedacht mij onlangs dat het ook leuk zou zijn wanneer mensen zien hoe ik werk en daarom heb ik recent een video in elkaar gezet waarin je mij aan het werk ziet.

LEIDY AAN HET WERK

Iedereen die door mij is gecoacht weet dat ik snel handel en schakel. Dit wordt ook wel gewaardeerd. Mij ontgaat niet en ik pak degene die het nodig heeft aan. Door mijn snelle tempo kan iedereen op een intensief niveau in al 1,5 uur tot 2 uur gecoacht worden.

Als ik mezelf zo terugzie in de video moet ik ook gewoon lachen. Ik zie soms gewoon een jonge Leidy. Het clowntje dat ik vroeger weleens werd genoemd, maar ik zie ook een Leidy die super direct is, ingrijpt waar nodig en niet terugdeinst voor een confrontatie met de eigenaar. Ik zie situaties voorbij komen waarin ik dingen moet spiegelen en heel erg duidelijk moet maken aan de gecoachte. Soms is de toon ietwat dwingend, maar soms hebben eigenaren die teveel gaan voor eigen inbreng of met honden te maken hebben die kunnen happen dit nodig. Veiligheid staat bij mij namelijk hoog in het vaandel. Mijn intenties zijn echter goed en dit begrijpen de eigenaren ook. Dit alles om ervoor te zorgen dat de hond niet de mist in gaat door de eigenaar. Daarnaast vind ik humor echt super belangrijk. Het is al confronterend en spannend genoeg.

PRIVE BALANSSESSIES

De afgelopen vier weken heb ik Herman en Willeke (60+) begeleid en wat een feest was het. Er ging een wereld voor ze open. Wat hebben we gelachen en wat hebben ze zich open en kwetsbaar opgesteld. Het gaat nu super goed met ze! Het huis werd te klein met hun honden (terwijl ze ruim wonen), want bezoek ontvangen was echt een obstakel. Tijdens de eerste sessie lag de nadruk op het bezoek ontvangen. We hebben toen ook buiten getraind met ‘trigger’ honden, maar die beelden kennen we inmiddels wel. Ik wilde meer van binnen laten zien.

De tweede sessie zijn we naderhand door de buurt gaan lopen. Willeke had nog niet met beiden honden tegelijk gelopen en dat pikte we vandaag op. Zoals je kunt zien, het antwoord op jullie prangende vraag, hoe kan Leidy ontspannen wandelen met honden, wordt zichtbaar. Jullie zien letterlijk wat er gebeurd als ik Willeke haar pols vasthoud. Je noemt het ENERGIE. De onzichtbare taal. Geen achterlijke trucjes en harde hand, maar energie en met tools volgens de werkwijze van de Leidy-methode. Energie is de taal van honden, beste mensen. Begrijp deze taal en je zal ervaren wat je in positieve zin wil ervaren.

Ben je klaar voor de confrontatie en ben je door je smoezenboek heen? Ik sta dan geheel voor je klaar!

Vergeet je niet te abonneren op mijn Youtube-kanaal, de video te liken en je meldingen aan te zetten. Dit helpt de groei van mijn kanaal en brengt bewustwording in bredere kring.

WERKWIJZE-LEIDY-METHODE-LIFE-COACH-COACH-LEIDY-

Geef een reactie