Berichten, Nieuws

Voor mij geen andere baan meer!

prachtige 3 musketiers

Ieder consult besef ik hoe tof werk ik heb. Zorgen dat (onzekere) hondeneigenaren weer in hun eigen kracht komen, dicht bij hun zelf blijven en hun eigen honden gaan begrijpen.

Deze prachtige 3 musketiers fokte mekaar nogal op met het wandelen! Het verbaasde mij hoe de eigenares (soms laat ik namen achterwegen, deze keuze respecteer ik van eigenaren) deze trekkende, blaffende, uitvallende honden hield! Maar dit is niet meer wat ze wilde. Ook al traint zij zelf honden, ze was mans genoeg om te erkennen dat ze er met haar eigen roedel niet alleen uitkwam en hulp nodig had! Ik vroeg hoe dat voor haar was en ze gaf een nuchter helder antwoord; ”Ik kom er niet uit en heb simpelweg hulp nodig en schaam mij daar niet voor, van iedereen kan ik leren. Ik wil niet nog jaren zo met hun moeten wandelen.”

In de tussen stukjes die men niet ziet, is het keihard werken voor alle eigenaren. Ze moeten door hun angsten en aangeleerde patronen heen. Patronen die niet meer werken, die worden bij mij vervangen voor zelfbewustzijn, geen frustratie op de hond af reageren, stille energie en inzien wat jouw eigen gedachtes en gevoelens met een hond doen.

Het was heel mooi om te zien hoe de honden gingen zakken en steeds meer tot rust kwamen, de eigenares prachtig volgde, de anderen honden negeerde en ze een echte eenheid vormde! Ik werk niet met dingen die extern zijn, omdat 90% valt en staat met jezelf.
Weer een zelfbewuste eigenares erbij.

Geef een reactie