Berichten

VERANDERINGEN BINNEN LIFE COACH LEIDY – HUMANS AND DOGS

Je kunt gebeurtenissen niet met elkaar in verband brengen als je vooruit kijkt. Dat lukt alleen wanneer je terugkijkt. Ik coach nu zo’n 4 jaar hondeneigenaren die uit verbinding zijn geraakt met hun hond, waarvan 3 jaar onder de naam Life coach Leidy – Humans and dogs. Ik doe dit met veel plezier, maar er zijn mij een aantal dingen opgevallen, zaken die verandering behoeven.

VERBINTENIS IS WAT EEN BELOFTE IN WERKELIJKHEID VERANDERT

De privé balanssessies gaan niet meer standaard, maar iets exclusiefs worden. Ik wil mij meer richten op de groepsconsulten, omdat ik heb gezien hoe goed dit uitpakt en meer de algemene behoefte van de Klant dekt. Daarnaast heb ik de missie om zoveel mogelijk hondeneigenaren in verbinding met zichzelf en hun hond te brengen, waardoor ze zelfbewust weer met hun hond door het leven kunnen. Je kunt je voorstellen dat ik dat niet voor elkaar ga krijgen als ik alleen maar privé balanssessies ga geven. Daarnaast worden de privé balanssessies onderschat. Mensen vinden het altijd fantastisch wanneer ik er ben en boeken ook altijd resultaat. Uiteindelijk doe ik het natuurlijk ook daarvoor, maar na mijn komst beseffen ze pas echt goed dat het in de eerste periode blijvend hard werken is. Je verandert niet in 1 consult, maar hebt wel alle kennis en persoonlijke tools in bezit om weer op het goede spoor met je hond te komen. Echter, er zijn veelal Klanten die veel meer sturing en begeleiding nodig hebben dan enkel de privé balanssessie kan bieden.

FOLLOW UP SESSIES

Ik ben daarom medio dit jaar begonnen met het geven van follow up sessies. Deze worden 3 weken na mijn komst gegeven. Ik heb zo’n 60 follow up sessies gegeven en het is mij opgevallen hoe goed deze eigenaren het daarna doen. Ze hebben een stok achter de deur, vallen volledig terug op de methodiek, zien ernaar uit om hun proces na 3 weken aan mij te laten zien en weer nieuwe adviezen (feedback) op basis van de geboekte vorderingen te kunnen verkrijgen. Dit geeft mij als hondencoach een veel meer voldaan gevoel. Ik wil kwaliteit en effectiviteit bieden en daarom heb ik besloten om geen losse balanssessies meer te gaan geven. Ik wil alleen nog maar gaan samenwerken met hondeneigenaren die echt de verbinding, dus de commitment, met zichzelf, hond en mij als hondencoach willen aangaan en met name dit willen vasthouden. Dit betekent dus dat het boeken van een sessie de aloude privé balanssessie omvat, alsook de follow up sessie. Deze combinatie voorkomt de incidenten en onrust bij de hond waar ik men voor wil behoeden.

DISCIPLINE IS DE BRUG TUSSEN DOELEN EN DE TOTSTANDBRENGING DAARVAN

Ik constateerde in het 3e jaar van mijn business dat er hondeneigenaren waren die de consulten (ondanks duidelijke tekst en uitleg) niet goed hadden geregeld. Hiermee doel ik op het aantal honden, wat een vereisten is om een zo echt mogelijke situatie te creëren. Ook waren er hondeneigenaren die hun huiswerk naderhand niet maakte. Dit kon ik in verbinding brengen, omdat de afspraken niet werden nagekomen en er waren eigenaren die na mijn komst niet doorpakken, terugval vertoonden en te snel opgaven. Ik heb de meest creatieve excuses gehoord, maar uiteindelijk komt het er toch op neer dat de inspanningen (deels) tevergeefs zijn geweest. Dit is niet wenselijk. De Leidy-methode is geen quick fix, alleen kan ik de eigenaar heel goed leren en laten zien wat er ontstaat tussen de relatie met de hond als die zich anders opstelt. Dit kan dus geheel eigen worden, mits de eigenaar zich blijft inzetten en dus de commitment aangaat. Nu zijn er natuurlijk ook Klanten geweest die na een privé balanssessie wel keihard aan de bak zijn gegaan en weer volledig in balans zijn gekomen en daar ben ik blij om, maar deze percentage is me te klein en daarom behoeft het verandering.

WIL JE ECHT IN HARMONIE LEVEN MET JE HOND? DAN GA JE ERVOOR!

Ik ben vorig jaar enorm gegroeid en heb weer honderden balanssessie gegeven. Het voelt voor mij echter pas echt goed wanneer Klanten er in slagen zelfstandig de Leidy-methode toe te passen en zich niet verschuilen achter excuses, maar juist doorzetten. Iedereen kan de Leidy-methode leren en toepassen of je nou in een rolstoel zit, autisme hebt of slechthorend bent. Het maakt niets uit, maar het eigen maken is hetgeen wat mensen onderschatten.

Mijn methodiek is effectief en voorkomt dat je zover hoeft te gaan als ik met mijn honden ben geweest. Het zorgt ervoor dat je weer in rust met je hond kunt wandelen, je kunt terugvallen op jezelf en je niet meer vanuit onmacht hoeft te handelen, maar bovenal dat je vervelende escalaties als bijtincidenten en valpartijen kunt voorkomen. Je weet wat je moet doen in iedere situatie en je kunt weer onvoorwaardelijk genieten van je hond, zowel in huis als aan de riem. Realiseer je dat je je hond minstens 8-18 jaar in je leven hebt. Je kunt deze tijd vullen met veel strijd of het contact met je hond in harmonie beleven. Heeft niet iedere hondeneigenaar de wil om in harmonie met zijn of haar hond te zijn?

Wil je nog wel alleen een privé balanssessie voor de huidige tarieven(?), dan heb je tot 1 februari 2020 de tijd om een consult in te plannen, daarna zullen alleen nog de combinatie pakketten van een privé balanssessie (90 of 120 minuten) met een follow up sessie  (60 minuten) te boeken zijn. De nieuwe tarieven zullen 1 februari 2020 bekend worden gemaakt. Wellicht denk je nu, maar nu kan ik geen gebruik meer maken van je diensten, maar niets is minder waar. Immers, de groepsconsulten zijn bij uitstek geschikt om mijn methode te leren. De oude privé balanssessie zal een exclusieve dienst van mij worden. Het verschil tussen een groepsconsult en een privé balanssessie, is dat ik in een groep mijn aandacht over 6 mensen en 6 honden verdeel en in een privé balanssessie 1 op 1 coaching geef of een heel gezin coach, waarbij ik gericht op een specifieke problematiek te werk kan gaan. Daarnaast worden de mensen die een privé balanssessie pakket afnemen ook beloond aan het einde van hun traject. Wat? Dat zal men vernemen als ze een pakket hebben afgenomen.

Meer informatie betreft de veranderingen binnen de groepsconsulten zijn te lezen in het kopje LEIDY ON TOUR .

Geef een reactie