Berichten, Nieuws

SPOEDCONSULT

Life coach Leidy
Lieve Cooper,

Gisteren heb ik jou snel ontmoet, want er was haast bij en heel begrijpelijk.

Toen ik aankwam lopen zag ik je al territoriaal bij het raam staan. Eenmaal binnen was je wild aan het blaffen met jouw maatje. Ik had bijna een tand door mijn lip en je had ook de behoefte te nippen in mijn jas. Ik was alles behalve onder de indruk, maar zag duidelijk dat met name jouw eigenaren hier niet content mee waren. Dit liet je ook blijken, want je gedragingen toen ik eenmaal binnen was gingen van 0 naar 10.

We zijn gelijk aan de slag gegaan met het ontvangen van bezoek. Ze merkte wat er zich voordoet als de rollen worden omgedraaid en dat gaf rust. Eenmaal binnen aan het werk te zijn geweest gingen we naar buiten. Ik kan stellen dat je één van de meeste intense Ridgeback hond bent die ik tot nu toe heb gehad.

Jouw eigenares liep al bijna niet meer met je, wat maakte dat ze jou bij het observeren niet aan de riem kon nemen. Jouw andere eigenaar hield je nog maar net, want je veranderde compleet naar een hond die onbereikbaar was. Voor menig mens zou je als agressief bestempeld kunnen worden, maar ik keek dwars door je heen. Ik zag een hond die enorm in paniek was en door de spanningen van jouw eigenaren je onzekerheid verbloemde door overheersend gedrag. Nippen (uit frustratie) naar je eigenaren, blaffen, trekken, grommen. Zo herkenbaar dat overheersende gedrag, dat deed ik vroeger ook. Na een pittige workout was het mijn beurt met jou.

Je was behoorlijk onder de indruk van mij en met name mijn energie. Toen we de deur uitgingen en in de gang stonden, jouw eigenaren bij de woonkamerdeur stonden en meekeken, krijg ik de ware jij te zien. Je was een mega onzekere hond, je staart ging helemaal tussen je benen en je wist niet wat je moest doen. Ik vroeg je te zitten, maar ik zag dat je onder de indruk was en legde je eigenaren uit dat ik nooit een grens van een hond over ga en altijd werk vanuit intuïtie en wat een hond mij laat zien. Ik liet je gewoon staan en deed de LCL halsband om en we gingen naar buiten.

We passeerde alle honden op 1,5 – 2 meter afstand en er was geen vuiltje aan de lucht. Iedereen stond verbaasd. Het voelde goed om iedereen te laten zien wat je nodig hebt en het mooiste voor mij, ik heb 0% dwang nodig en laat staan dat ik het ooit zal inzetten. Je liep ontspannen mee en eenmaal binnen, kreeg ik een lebber in mijn gezicht en kon en mocht ik je aaien. Terwijl je eerst niets van mij moest hebben.

Ik heb je eigenaren keihard aan het werk gezet en wat kwamen ze zichzelf tegen. Ze werden zich ervan bewust wat hun valkuilen waren en hoe belangrijk het is zelfvertrouwen en vertrouwen in jou te hebben. Ze hadden al zoveel geprobeerd en waren de wanhoop nabij. Jouw lieve eigenares liep niet meer graag met jou en het was zo tof te zien hoe hard ze aan het werk ging en haar angsten niet uit de wegging. Veel bewondering voor haar en natuurlijk de andere eigenaar van jou. Ze weten nu hoe ze jou de veiligheid en het vertrouwen kunnen geven en hoe ze jou moeten begeleiden. Ze zochten handvaten en die hebben ze nu.

Wat ga jij ze veel leren en ze kijken er nu al heel anders na. Toen ik wegging waren ze onderling in het gezin al nieuwe regels aan het opstellen. Ze hebben heel wat huiswerk meegekregen en ze houden mij op de hoogte. Ik wens jullie alle veel succes in jullie balansproces.

Geef een reactie