Berichten, Nieuws

MEEST VOORKOMENDE RASSEN VOOR CONSULT

Leidy methode
Er zijn een aantal rassen die ik iedere maand heb

• Rottweilers
• American Staffords
• Herdershonden

Wat zegt dit? Haal de gedachte ‘meest agressief’ maar uit je hoofd en vul die in met ‘meest intens’.

Ik heb er al tientallen gehad en neem van mij maar aan, dat ik nooit iemand zal aanraden deze honden te nemen, wanneer je geen ervaring met honden hebt. Waarom niet? Dit zijn echte werkhonden en honden die je echt moet prikkelen. Doe je dat niet? Dan heb je al heel snel een overprikkelde hond. De behoefte van deze honden is mentaal niet meer dan van een Teckel, want ook die kunnen net zoveel stress ervaren. Ik maak daarom dus geen ras onderscheid. Wat ze wel meer nodig hebben, omdat als je deze honden tegenover je komen te staan (in had kader van verantwoordelijkheid nemen), is een leider. Als deze honden jou als eigenaren of anderen mensen happen/bijten (niet meer loslaten), uitvallen, trekken en territoriaal zijn, dan heb je een dubbel zo groot probleem en dit zit hem natuurlijk in de bijtkracht.

Er zijn weleens mensen geweest (en wellicht nog), toen ik net zichtbaar werd, die onzin hebben uitgekraamd met dat mijn methode een quickfix is. Dat zijn ook altijd van die droeftoeters die nog nooit op een consult aanwezig zijn geweest en heel mijn filosofie niet begrijpen en jaloers zijn. Jaloers, omdat ik zonder domineren met honden kan verbinden en mijn klanten veel kan leren. Ik vind het altijd een bijzondere gedachtegang, want hoe kun je überhaupt denken dat je deze honden kan domineren in deze extase. Lachwekkend, de onwetendheid van de mens.

Deze blaf van Diezel is er één die ik maar al te goed ken, waarom? Ik heb met mijn ex partner die bij de hondenbrigade werkt samengeleefd, inclusief zijn AOT-diensthond. Hij zat in de kennel en mijn honden hielden altijd keurig 1,5 meter afstand, we maakte gezamenlijke wandelingen met ze en ik liet zijn hond ook alleen uit. Hij vertrouwde mij met de dag meer, waardoor ik de gelegenheid kreeg zijn hond in privé als op de werkvloer te leren kennen. Je moet je voorstellen dat je met een diensthond op voorhand al kwestbaarder bent, het is een hond van de staat. Ook hij had ondanks mijn methode een aantal regels die ik naleefde.

Ik heb heel veel geleerd over Mechelaars en als ik mijn boerderij heb, dan zullen ze ook zeker in mijn roedel komen.

Deze blaf (zie video) hoorde ik altijd wanneer zijn hond aan het werk mocht, zijn knopje drift werd aangezet. Diensthonden hebben ook al snel op jonge leeftijd een grijze snoet, dit komt voort uit stress. De diensthond van hem met 4 jaar, leek hierdoor ook een stuk ouder. De contra is mooi, want diensthonden kicken op stress. De intensiteit en de gedrevenheid worden er natuurlijk in getraind. Daarom is het ook geen zorgelijke kwestie, want ze mogen ontladen al dan niet op een training bijtzak.

Zoals je terugleest, kan ik genieten van een Mechelaar die ook echt getraind is om in deze stressmodes te functioneren, maar kan ik dit niet wanneer dit voort komt uit en disbalans. Dit, omdat het dan altijd nadelig werkt en ik de onmacht van eigenaren zie. Men kan nog zo lief over zijn hond praten, ik zie vaak zat tijdens consulten dat mensen transformeren wanneer hun hond uitvalt. Wat doe ik hiermee? Je zal mij zeker horen. Ik sta niet toe dat je een tik geeft of wat dan ook. Dan heb je aan mij een verkeerde.

Enfin, deze video laat zoals altijd zien wat er gebeurd als ik de hond heb gereset (dat moet bij intense honden) en de eigenaar zich aanpast. Ik vond het tof dat ik toen eens een man mocht coachen, want coach met name vrouwen. Terwijl mannen ook een disbalans kunnen ervaren en daar is niks mis mee.

LEER VAN JE HOND!

IK COACH DE EIGENAAR ACHTER DE HOND.

Geef een reactie