Berichten, Nieuws

Puppy’s

Ervaring
Lieve Mac,

Vandaag hebben we elkaar ontmoet. Ik zeg je eerlijk, toen ik de mail van jouw eigenares las, was ik heel blij dat ze had gemaild, omdat hetgeen waarvoor ik vandaag voor kwam een zeer zorgelijke kwestie was. Hun kleinzoon kon niet meer in rust over de vloer komen en dat terwijl dat maanden heel goed ging. Sterker nog, je bent dol op kinderen, maar er was door de spanningen een disbalans ontstaan.

Ik kan je ook vertellen dat ik er heel erg naar jou uitkeek, omdat ik via de mail al direct wist waar het aan lag en ik blij was en ben dat ik jou vandaag heb vertaald.

Bij binnenkomst bevestigde je direct wat ik al vermoede. Je bent een pup van 10 maanden, maar het was wel duidelijk wie de broek in huis aan had. Je had geen respect voor je eigenaren en dit uiten zich in het flink happen naar ze en dat tot blauwe plekken en wondjes aan toe. Je duldde geen tegenspraak, je sprong op en liet je tanden zien. Ik wil de lezers gelijk duidelijk maken dat dit gedrag niet Rottweiler eigen is. Het zijn top honden, als ze net zoals alle honden voldoende sturing krijgen.

Toen ik binnenkwam sprong je 1x tegen mij op en had je al wel gelijk door dat mijn energie anders was. Ik negeerde het even en merkte op dat je mijn schaduw werd. Je liep strak aan de voet en miste geen beweging van mij. Toen ik zat ging je op mijn voeten deels liggen. Ik kan je vertellen, ik was absoluut niet onder de indruk. Ik liet alles bewust toe (dit kon ik doen omdat ik je geen enkele leiderschap en sturing gaf), waardoor ik jou begrijpend ging lezen. Ik vatte alles samen en heb je eigenaren direct heel hard aan het werk gezet!

Ik wist nog niet dat je ze hapte, maar dat werd mij zeer duidelijk toen ik ging observeren. Dit gedrag kwam voort uit de onzekere benadering van jouw eigenaren. Zodra hun energie zwak werd, beet je van je af. Hun werden dan boos/geïrriteerd en zo was de cirkel rond. Er werd mij eerlijk benoemd dat ondanks hun ervaring met Rottweilers, dat ze er met jou niet uitkwamen. Ze hebben veel van Cesar Millan overgenomen en helaas waren dat ook dominante handelingen. Ik heb ze heel duidelijk gemaakt dat er niet meer zo gewerkt mag worden en ze zeiden direct tegen mij: “De reden dat we jou hebben laten komen Leidy, is omdat jij niet met schopjes en tikjes werkt, maar vanuit energie en lichaamstaal. Wij willen zeker niet met dominante handelingen werken, alleen we wisten het niet meer.”

We hebben ook jou flink aan de bak gezet maat. Mentaal was je door veel medische klachten overprikkeld geraakt en zat je vol energie. Daarnaast wisten ze jou mentaal niet te bereiken, maar dat hebben ze vandaag geleerd!

Daar waar hun kleinzoon jouw grootste trigger was, konden we met zijn alle eindelijk in rust in de tuin zitten en viel je zowat in slaap. Je reageerde nergens meer op en je was super fijn en rustig aanwezig. Ik heb je naderhand uitgenodigd voor een kroelsessie en dat liet je je niet 2x zeggen.

Ik ben zo blij dat jouw eigenaren voor mijn zachte hand en confronterende methode zijn gegaan. Ze hebben zoveel geleerd en hebben er erg veel zin in om jou op een correcte manier te begeleiden.

Zet ‘m op scherpe spiegel! Je zal vanaf vandaag begrepen worden en mentale voeding genieten. Je boft met zulke eigenaren, ze trokken niet aan het kortste eind, maar hebben naar hun eigen aandeel gekeken en hebben van jou geleerd.

Liefs,

Van deze Rottweiler liefhebber

Geef een reactie