Berichten, Nieuws

Mijn hond valt uit

Ervaring
Vanmorgen vroeg, stond ik aan de deur bij Iris en haar partner. Daar waar een disbalans aan de riem is, is dat 9 van de 10 keer ook in huis. Met veel kabaal werd ik onthaald en zaten de neuzen van haar honden op plekken, waar je niet op zit te wachten. Soms, beseffen mensen zich niet voldoende, dat mensen liever in rust ontvangen willen worden, dan in een huis met honden die je bespringen en overal claimend besnuffelen. Ik heb ze direct aan het werk gezet en het was mij al goed duidelijk voor welke hond ik specifiek kwam. Ik leerde Iris hoe ze rust kon creëren, voordat er mensen binnen zouden komen. Doordat de honden duidelijkheid kregen, werd op die manier de rollen al omgedraaid en kon men in rust binnenkomen.

Daarna gingen we naar buiten en was het een chaos. Kiara viel fanatiek uit en Mexx ging in stilte mee in die onrust. Ze werd alle kanten opgetrokken en het was geen fijne situatie. Ze ontliep ook iedere hond in de buurt, omdat ze samen te sterk zijn en Kiara niet meer te bereiken was, wanneer ze uitviel. Het verbaasd mij dan ook nog altijd, dat er mensen zijn die eigenaren adviseren om een hond met zo’n hoog spanningsveld af te laten leiden met en snoepje en als dat niet helpt, dan maar een pijnlijke hulpmiddel in te zetten. Het is inmiddels wel duidelijk dat ik externe/onderdrukkende hulpmiddelen verafschuw! Je hond een pijnprikkel geven en dan denken dat je hem onder controle hebt, de realiteit is dat je hem enkel onder dwang aankunt. Zelfs externe hulpmiddelen helpen vaak niet bij honden die zoveel stress ervaren. Te bedenken dat de stress voortkomt uit de gemoedstoestand van de eigenaren. Dan weet je toch waar je aan moet werken? Iris, heeft dat vandaag geweten en ging er volledig voor. Ik hoor het haar nog zeggen; ”Dit laat gewoon zien dat ik het wel kan en dat Kiara wel normaal kan meelopen.”

Iris, had voor Kiara al de LCL halsband en riem aangeschaft, maar had nog niet de juiste bewustwording, om ervoor te zorgen dat het ontspannen liep. Tot ik haar had gespiegeld. Iris, heeft heel hard aan zichzelf gewerkt en van een onzekere vrouw, werd ze steeds zekerder. Daar waar ze alle kanten werd opgetrokken en Kiara zo reactief was en Mexx mee ging in die onrust, liep ze eindelijk langs andere honden in rust. Ze bereikte haar honden mentaal en al dat door haar aangepaste mindset, energie en lichaamshouding.

Ik ben altijd zo dol op mijn klanten, omdat ze allemaal bereid zijn hun masker af te doen en geconfronteerd te worden met hun doen en laten. Dat maakt mijn werk ook mooi, want ik kan mezelf blijven en zorgen dat de hond niet als het probleem word gezien, maar als een spiegel.

Weer een mooi duo kunnen spiegelen en op het juiste spoor kunnen zetten.

Geef een reactie