Persoonlijke ervaringen

Privé balanssessie – Bordeaux Dog

Onze Bordeauxdog. Super lief en trouw en een echte gezinshond. Ik ben een gedeelte van mijn jeugd opgegroeid met een herder en later vele jaren zelf een golden retriever mogen hebben. Dus honden zijn ons niet vreemd. Wel vond ik een Bordeaux Dog ergggggggg groot, maar ik dacht dat komt allemaal goed. Dit is ook de reden dat ik de hond mij heb laten uitkiezen en niet andersom. Tuurlijk een puppy is lief en leuk, maar voor je het weet ben je 2 jaar verder en is Stone uitgegroeid tot een trotse reu van ongeveer 70 kilo. Mijn vriend liet hem merendeels uit, want ik kon niet meer relax met hem wandelen, omdat hij erg trok. Hij voelde aan mij echt wel dat hij mij de baas was en wilde dit ook buiten laten blijken, door als een malle aan de riem te trekken en te bepalen waar wij heen gingen. Dus lang verhaal kort, ik liet hem steeds minder uit, mijn vriend steeds meer of eigenlijk altijd. Gingen wij met zijn 3’en dan was dit ok, maar alleen met Stone ging ik de deur niet meer uit.

Leidy volgde ik al via facebook en als ik dan de “bekende” filmpjes zag, dan kon ik daar alleen maar van dromen. Dus als eerste stap heb ik toen het boek gekocht en dit een aantal malen gelezen. En uiteraard ging ik dit uitproberen. Dus met rust vertrekken, ontspannen schouders, riem relax in je hand. Jij bepaal waar je heen loopt etc. Soms ging het een beetje, maar toch kon ik net mijn vinger er op leggen hoe en wat. Uiteindelijk was ik zo ver dat ik mij heb opgegeven voor een groepsconsult in mijn woonomgeving, maar door Corona kon deze geen doorgang vinden.
Ik kreeg steeds meer last van het feit dat ik niet samen met Stone naar buiten wilde gaan. Door Corona en thuiswerken is het juist heerlijk als je in de middag even een wandeling kan maken met je hond, maar als ik hier ook maar even aan dacht, dan schoof ik dit weer snel weg, want ik had geen zin om op pad te gaan met een hond die mij uitliet in plaats van andersom. Maar zoals elk nadeel een voordeel heeft, kreeg ik door Corona de mogelijkheid om een privé sessie te bespreken met Leidy en die heb ik met 2 handen aangepakt. Na een prettig en snel mail contact werd er een afspraak ingepland en 12 december 2020 was het moment suprême. Ik had een aantal mensen bereid gevonden om mij te helpen met hun honden als figurant en zowel ik als mijn vriend zouden worden gecoacht door Leidy om (nog) beter met onze Stone om te gaan, want dat de verandering vanuit mij/ons moest komen daar was ik van overtuigd.
12 december 2020 was het dan zo ver, Leidy belde dat zij er was. Vanaf dit moment hebben wij ons opengesteld, wat totaal niet moeilijk was, omdat Leidy vanaf het 1e moment heel erg toegankelijk was en binnenkwam met een super gave positieve energie. En door haar sensitiviteit voelde zij ook goed onze spanningen goed aan. Na binnenkomst en kennismaking met ons gezin (Marco, ik en Stone) was het duidelijk dat wij onze Stone teveel ruimte en teveel onduidelijkheid hadden gegeven. Dus werk aan de winkel! En gewerkt hebben wij, ik ben samen met Stone door heel wat stormen gegaan die dag en bij het typen van onze ervaring, zitten de waterlanders wederom achter mijn ogen, zo intensief als ik met hem heb gewerkt.
Nu terugkijkend op deze dag, zit het grote onderscheid met de methode van Leidy dat zij ons als eigenaar coacht, om echt puur vanuit je hart je hond te sturen, zo voelt het bij mij. Niets met stemverheffingen, snoepjes, training lijntjes achter oren van honden of met handen en voeten. En dat is waar ik naar op zoek was. En wij gaan elke dag werken met onze Stone want het geef je zoveel voldoening als je ziet dat iets werkt en dat na een hele mooie intensieve 2 uur. Tja achteraf is een koe in de kont kijken, maar hadden wij het eerder moeten doen. Om dan ook maar te zeggen, beter laat dan nooit ????
Terugkijkend ben ik zo trots op ons. Trots en genietend van het gevoel weer een team te zijn met je hond. Onderdeel van het succes is ook onze keuze om gebruik te maken van de mooie Leidy halsband en bijpassende riem. Want ook hier kan ik niet anders dan enthousiast over zijn, prachtig materiaal om in je hand te houden en je hond goed mee te kunnen begeleiden.
Ook het ontvangen van bezoek was bij ons een uitdaging, maar ook hier is een hele verbetering in gekomen.
Ik was echt enthousiast over haar methode “ik coach de eigenaar achter de hond”, maar na onze ontmoeting ben ik echt een fan van haar geworden. Met name haar daadkracht, duidelijke communicatie en handvatten spreken mij erg aan. Ik vind haar een topper! De investering was het daarom ook dubbel en dwars waard, want elke dag en nog hopelijk heel veel jaren lang, kunnen wij hiervan genieten. Wij willen Leidy dan ook vanuit de grond van ons hart bedanken voor haar methodiek. En voor de mensen die misschien nog twijfelen om Leidy in te zetten ………. die kan ik alleen maar adviseren om het te DOEN!
Groetjes,
Anita, Marco en Stone

Geef een reactie