Berichten, Nieuws

Nieuw roedellid erbij

Kalf

Ik wil jullie voorstellen aan mijn nieuwe trots, die ik vandaag Duro heb genoemd. In het Spaans betekend dat ‘stoer’.

Duro staat al een aantal weken op de boerderij en eigenlijk werd er, op de basis zorg na, vrijwel door niemand op de boerderij naar haar omgekeken. Ik kwam af en toe op stal bij Duro, maar ze vond dat nog niet fijn. Vandaag was ik na het werk uren zoet op de boerderij. Nadat ik Azora en alle koeien had verzorgd, was de energie juist en wilde ik echt kennismaken met Duro. Ik heb Duro een touw omgedaan. Dit vond ze natuurlijk even stressen, maar door kalmerend tegen haar te spreken en geduldig te blijven voelde ze wat er ging gebeuren. Ik kon haar voor het eerst over haar hele lichaam aaien en ze liet dit in rust toe en strekte haar nek uit bij een rugmassage.

Daar gingen we dan, voor het eerst kwam ze uit haar stalletje en heeft ze kennis gemaakt met de grote koeien, paarden en honden. Wat was ze stoer! Duro was nergens bang voor en volgde mij zo braaf (al dravend en springend) en is net als Azora ontzettend fotogeniek, liefdevol, eigenwijs en speels.

Voor ik haar uit stal haalde was ze onrustig als er iemand bij haar op stal was, nu stond ze heerlijk te snuffelen en te kauwen toen ik haar stal had voorzien van een lekker schoon strobed! Of terwijl, het vertrouwen is er en de avonturen met haar gaan beginnen.

Tegen de tijd dat ik mijn boerderij heb, gaan ze als het aan mij ligt bij mij met pensioen ?❤️

Geef een reactie