Berichten, Nieuws

Mentaal en fysiek in balans

Leidy zijlstra
Mentaal (?) en fysiek (??) in balans

Er komt ooit een dag dat ik mensen ga klaarstomen om consulten voor mij te doen, waardoor de wachtlijsten minder lang worden en mijn methode meer ingezet kan worden. Spannend? Ja, want iets wat ik van nature heb, zal ik andere moeten leren.

Heel wat klanten zijn altijd verbaasd dat zo’n vrouwtje als ik van 1.64m en rond de 50kg hun uitvallende hond van 85kg kan tegenhouden wanneer nodig. Dit is 70% mentale kracht en 30% fysieke kracht. Want als we het relativeren, is het fysiek niet te doen om een hond van 85kg die uit zijn plaat gaat tegen te houden, ik moet het dan ook absoluut niet van mijn gewicht hebben. Daarom heb ik ook nog nooit iemand horen zeggen: “Ja, maar jij bent net zo zwaar een daarom lukt het jou.” ? Bij mijn werk is het van uiterst belang dat je mentaal en fysiek in balans bent. Beide versterken elkaar. Ik heb dan ook nog nooit een situatie gehad van de honderden consulten, dat ik een hond niet meer tegen kon houden als die mij even testte of ik de hond van de klant moest overnemen in een rode zone. Het mooie van honden, is dat ze mijn spieren (fysieke kracht) niet zien en daar ook niets vanaf weten. Ze zullen daar dus ook nooit rekening mee houden en laat ik dat nou eens fijn vinden. Ik connect namelijk ook alleen maar mentaal met ze, stel je voor dat iedere hond maar een bepaald gewicht mag hebben eer ik een consult durf te doen, dat gaat niet werken natuurlijk. Ik vertrouw echt 200% op mijn mindset en als back up op mijn lichaam. De sportschool, daar kom ik niet in, ik moet wel wat vet overhouden haha. Ik ben van nature altijd atletisch geweest en wanneer een hond dus te sterk wordt voor klanten moet ik die ook altijd over kunnen nemen. Je moet de klant vertrouwen en veiligheid kunnen waarborgen. Je hebt een grote verantwoordelijkheid! Overigens, zit lichamelijke kracht echt niet enkel in zichtbare spieren hè! Dat is gewoon maar net je bouw en je vetpercentage.

Geef een reactie