Berichten, Nieuws

De wanhoop nabij

Ervaring
Lieve Bailey & Shaggy,

Dat was mij nog eens een consult van 2 uur vanmorgen. Jullie eigenaren zaten met hun handen in het haar! Doordat ze jou niet begrepen Bailey, vonden ze jou helaas heel vervelend en niet leuk geworden en waren de gesprekken om jou te herplaatsen aan de orde. Iets wat ik altijd wil voorkomen.

Je bent een super lieve pup van 6 maandjes en helaas was je niet welkom in het eerste gezin. Ze hebben je als een perfecte pup verkocht, maar de negatieve gedragingen waren niet vermeld. Daar zaten ze dan, met een puppy die alles buiten wilde aanvallen en dominant gedrag vertoonde naar Shaggy.

Het binnenkomen was met jullie samen geen succes. Opspringen, blaffen, over de bank rennen en bij jou Bailey leek er geen rem op te zitten etc. Jullie eigenaren waren zenuwachtig, maar er viel ook direct een last van ze af. Jullie eigenares: “Oh, dit ben jij wel gewend hè Leidy? Ik: “Ja, en we gaan gelijk beginnen, want er is heel veel werk aan de winkel.” Ze kwamen zichzelf ontzettend tegen. Ze hadden nog maar weinig geduld met jullie en na het observeren vertelde ik even mijn visie. Ik wees ze op alle punten die ten nadele van jullie waren. Eindstand: jullie kregen eindelijk de juiste sturing. Jullie fokte elkaar niet meer op, bleven op jullie eigen nieuwe plek, sprongen bij binnenkomst niet meer op mensen of op de bank, jullie eigenaren werden niet meer gefrustreerd.

Toen we naar buiten gingen stond ik versteld van jullie fanatisme aan de riem! Jullie waren een heel fel duo. Ik zei al snel tegen jullie eigenaren: “Ik ga even laten zien hoe het anders kan, want deze scherpe spiegeltjes hebben meer sturing nodig.” En daar gingen we dan. Jullie vielen per direct niet meer uit, trokken niet meer en waren rustig. Op de achtergrond hoorde ik alsmaar van jullie bazin: “Ooooh kijk dan, nou kijk Bailey die valt gewoon niet uit of oooh nou ja kijk dit dan en Shaggy ook niet.” Ze kon niet geloven wat ze zag en zeker van jou niet Bailey, omdat ze jou veelal alleen uitvallend kent.

Ik ging jullie eigenares aan het werk zetten en het viel mij op hoeveel excuses ik vernam. Gelukkig deed ze wat ik van haar vroeg en zag ze in dat zij jullie gedrag instand hield. Jullie lieten hetzelfde gedrag zien als toen ik met jullie wandelde. Ze deed het super goed!

Ik ben zo blij dat ik geweest ben en jullie super eigenaren niet hebben opgegeven! Herplaatsen is het laatste wat ze willen, maar ze hadden geen ervaring met een pup met zo’n hoge energie en die niet te sturen leek.

Na hard werken vernam ik nog dat jij Bailey altijd het botje afpakte van Shaggy. Er ging al veel mis voor het botje überhaupt gegeven werd, dus dat aangepakt. Eindstand: jij Bailey, hing niet meer over Shaggy, blafte niet meer. Je pakte enkel nog 2x als Shaggy niet op zijn plek was zijn botje af, maar liet los en ging uiteindelijk maar slapen.

Jullie hebben mijn hartje veroverd hoor! Het gaat jullie goed en jullie eigenaren gaan keihard met zichzelf aan de bak. Geniet van jullie rustige leiders.

Liefs,

Leidy

Geef een reactie