Berichten, Nieuws

Een heel intens consult

Disbalans
Vanmorgen was het zover en zou ik eindelijk weer eigenaren ontmoeten die het roer wilden omgooien met van die zogeheten vechthonden.

American Staffordshire terriërs, het ras wat in de top 3 staat van negatieve en gevaarlijke hond. Deze top 3 is alleen juist, wanneer je er onverantwoordelijke eigenaren achter zet, maar dat geldt net zo voor een Chihuahua. Tuurlijk begrijp ik dat die minder tot geen schade kan aanrichten, maar ik als American Stafford eigenares is dol op deze liefdevolle energiebommen. We hebben ze niet in huis omdat ze rot zijn! Ze komen enkel tot hun recht bij eigenaren die weten wat voor intense honden ze in huis halen. Als je die bewustwording hebt en je stuurt ze (zonder dominante achterlijke handelingen) op een correcte wijze, heb je echt geweldige honden in huis.

Ik was onwijs, maar dan ook onwijs blij dat ik Dex en Angie heb ontmoet, want de disbalans in huis was te energiek en aan de riem was het echt heel heftig.

• Keihard piepen
• Keihard gillen
• Blaffen
• Steigeren
• Frustratie op elkaar afreageren
• Loeihard trekken aan de riem
• Op alle honden reageerde ze ongeacht ras en formaat

Ik stond een beetje versteld en het raakte mij emotioneel zelfs en moest even tegen mijn tranen vechten. Omdat ik de emoties van Bonnie zo diep voelde en ik mezelf ook terug zag, toen ik in disbalans was met mijn honden. Met name de onmacht en de uitingen daarvan. Ik zag er zo naar uit om ze te leren hoe zij ook normaal konden wandelen. Ik heb ook in geen tijden deze intensiteit ervaren op consult. Gelukkig, maakt het mij niets uit met welk ras ik werk, want de eigenaar is degenen die de disbalans in stand uit. Ik trek dus ook alleen eigenaren aan die zover zijn om naar zichzelf te kijken. Blij toe, want die gaan het verschil maken.

Daarna ging ik met ze lopen… De honden transformeerde naar volgzaam en relaxed. Bonnie, hun eigenares werd erg emotioneel: “Kijk ze lopen, ze kunnen het.” Waarop ik dacht: “Tuurlijk kunnen ze dit, maar je moet ze gaan leren snappen en sturen.”

Het is echt een geweldige transformatie geworden en de eigenaren hebben weer heel veel zin om met ze te wandelen.

Geef een reactie