Berichten, Nieuws

Leren van je hond

Ervaring
Alweer een jaar geleden, tjongejonge wat vliegt de tijd. De dag dat Leidy bij mij kwam, omdat ik zo aan het worstelen was met het gedrag van mijn pup Ziva. Nadat Leidy was geweest, begreep ik ook wel dat niet alles in een keer koek en ei zou zijn, sterker nog….ik ben zelfs nog dieper met Ziva weggezakt en zat werkelijk bijna tegen een burn-out aan. Ik kwam mezelf zo tegen door mijn pup!

Toen ik eenmaal huilend bij de fokker stond om te bespreken of ik afstand zou doen van Ziva, ging de knop pas daadwerkelijk om. Dit was ook niet wat ik wilde… De woorden van Leidy hield ik altijd voor ogen, “je hond spiegelt je, doe daar iets mee”……..Leidy geeft je tools mee, om mee aan de slag te gaan, maar je zult het uiteindelijk wel zelf moeten doen.

Vanaf dat moment koos ik er voor om echt “het gevecht” met mezelf en Ziva aan te gaan op een positieve manier. Naarmate de weken volgden, kreeg ik steeds meer een band met Ziva en kon ik ook steeds meer van haar genieten.

Ziva zal nooit een compleet “zen-hondje” zijn, ook nu zijn er nog steeds momenten dat ze kan stuiteren of trekken aan de lijn, maar ze is veel meer in balans, net als ik. In huis is ze, in tegenstelling tot toen ze pup was, nu ook heel rustig. Ik ben de baas in huis en Ziva weet nu waar ze aan toe is.

Ik kan nu ook oprecht zeggen dat ik van en met Ziva geniet. Aandachtpuntje voor mij, blijft de onrust aan de riem, want dat wisselt nog wel eens. Verder loopt Ziva zelfs los in het bos, zonder steeds te jagen en niet terug te komen. Ze weet nu wie de baas is en er is een mooie balans. Of te wel…..ze doet het super!

De nazorg van Leidy is super, na een maand neemt ze nog telefonisch contact met je op, maar helemaal verrast was ik toen Leidy mij gisteren precies op de dag dat het bezoek een jaar geleden was een mailtje stuurde om te vragen hoe het nu met ons ging. Daarna hebben wij nog 45 min aan de telefoon gesproken, dat geeft aan dat Leidy oprecht betrokken is en dat waardeer ik ontzettend.

Leidy, coacht vooral de eigenaar achter de hond en dat heb ik ook gemerkt. Ze vindt het leuk om met je te sparren en om samen met je hond de spiegel voor te houden die je nodig hebt. En nogmaals, verandering heeft tijd nodig, maar tips die Leidy mij vorig jaar heeft meegegeven komen nog met regelmaat bij mij naar boven

Geef een reactie