Berichten, Nieuws

Preventieve Balans sessie

Ervaring
Gisteren kwam ik voor de eigenaren van Gijs. Op wat blaffen, trekken en niet mee willen lopen na, zou menig mens denken; Laat je daar Leidy voor komen? Zo vaak en erg is het toch niet? Gelukkig, namen Gijs zijn eigenaren deze kleine obstakels al serieus. Om te voorkomen dat het meer zou worden, wilden ze preventief handelen. Bijzonder, want dat maak ik op de consulten met puppy’s na, niet tot nauwelijks mee.

Ik besef mij dat door de video’s de indruk word gewekt dat het eerst “geëscaleerd” moet zijn, maar dat is echt niet aan de orde. Voorkomen is altijd beter dan genezen. Ik deel daarom ook graag deze recensie. Lees hieronder de ervaring van de eigenaren van lieve Gijs.

“Wij zijn de trotse eigenaren van een 2 jarige fantastische Golden retriever reu Gijs.
Echt grote problemen ervaarden wij niet met Gijs en wij gingen nog steeds met veel plezier erop uit met Gijs. Dat had tot gevolg dat toen de datum naderde ik steeds meer ging twijfelen. Is het wel nodig? Gijs zijn gedrag is verre weg van de filmpjes die je ziet. Als ik het mensen vertelde dan kreeg ik ook vaak het antwoord: “Maar Gijs luistert zo goed, dat hebben jullie toch niet nodig.”

Ik heb met Gijs cursussen gevolgd van socialisatie tot vervolg 2 en op dit moment speur en volg ik sport en spel lessen met hem. Allemaal met goed gevolg en wij ervaren daar ook geen problemen. Gijs gaat ook overal mee naar toe en dat verloopt ook prima.

Alleen hier in de wijk liep ik tegen wat puntjes aan. Zoals het frontaal kort passeren van andere honden. Daarnaast kon Gijs nog wel eens ‘zigzaggen’ aan de lijn. Dit wilde ik graag verbeteren om zo mijn band met Gijs nog meer te versterken.

Gister was het dan toch de dag:

Leidy stond voor de deur en ik ben blij dat we het hebben door gezet. Wat een energie en positieve vibe kwam er binnen!

Leidy gaf meteen al aan dat het altijd zinvol is, ook als je nog geen grote problemen ervaart en je haar hulp prefentief wil inzetten.
We zijn dan ook snel aan de slag gegaan, eerst wij zelf, daarna Leidy. Gijs vond het wel even moeilijk om van ons weg te lopen, maar binnen no time had Leidy het door haar lichaamshouding en energie voor elkaar.

Daarna konden wij aan de slag, jeetje dat was hard werken, maar met goed gevolg.
Gijs keek mij tijdens het wandelen met een kwispelende staart en verliefde ogen aan, wat was dat mooi om te zien en we passeerden iedere hond zonder dat hij er maar naar omkeek.

Terug naar binnen voor de theorie, waar we alle punten hebben opgeschreven zodat wij hier zelf mee aan de slag kunnen.
Door een paar kleine aanpassingen bijvoorbeeld voordat we de deur uitgaan, duidelijke grenzen stellen en wat vooral centraal stond je eigen energie, rust en zelfverzekerheid kunnen wij hier de aankomende tijd mee gaan oefenen.

Daarnaast kreeg ik nog mee dat ik niemand verantwoording schuldig ben op straat en mij niet moet laten beinvloeden door niet gevraagde andere (goed bedoelde maar vaak ook ontwetendheid) meningen. Ik weet heel goed wat ik wil voor Gijs en daarom hebben wij ook zo’n hechte band samen die hierna alleen nog maar verder zal gaan groeien.

Leidy bedankt!

Geef een reactie