Berichten, Nieuws

Leidy dieren & Natuur

leidy zijlstra
Vanmorgen rond 07.00 was ik na een korte nacht al heerlijk met mijn roedel op de boerderij. Ik heb ‘s weekends weinig vrij, dus neem het er dan altijd van. Niet door uit te slapen, maar door vroeg op te staan. Ik was alleen en later kwam de boer zijn dieren voerderen. Er was nog niemand anders, dus het was heerlijk ontwaken met de zon en de fluitende vogeltjes.

Vanaf vandaag ga ik weer wekelijks zorgen voor het paard van mijn tante. Zita is een pracht paard die ik vandaag opnieuw ben gaan leren kennen. Ik ken haar al jaren, maar heb nog nooit de verbining volledig met haar opgezocht. Dit, omdat ik niet met regelemaat kwam, maar de afgelopen maanden wel dus ik wil in de band met haar investeren. Als iets een goede manier is om een paard te leren kennen en zo jezelf tegen te komen, dan is dat ‘naturel horsmanship’ toepassen. Alles valt en staat bij mij in het leven met stille energie en lichaamstaal, zo ook bij paarden. Ik heb van Zita vandaag een wijze les geleerd tijdens deze sessie. Ze straalde haar energie ook uit naar Rayo en Vida en de boerderij hond Kees. Ze bleven allemaal op gepaste afstand, want als ze te dichtbij kwamen, drijfde Zita ze gerust weg. Met zijn alle hebben we heel mooi geresoneerd.

Na de sessie heb ik wat taakjes op de boerderij gedaan en ben ik nog heerlijk in een privé stuk met mijn kanjers wezen wandelen. We zagen nog een ree, mooi cadeautje. Enfin, mijn kanjers hebben 3 uur beweging gehad in vrijheid en kunnen de warmte in een cool huis doorstaan.

Deze video weergeeft in combinatie met de muziek waarom ik zo dankbaar ben voor het leven. Geniet van de mooie beelden en geniet van deze heerlijke zomerse dag. Morgenvroeg ga ik weer lekker aan het werk en eigenaren met hun honden spiegelen.

P.s zorg allemaal extra goed voor je dieren, want de warmte kan ook fataal worden.

Geef een reactie