Berichten, Nieuws

KINDEREN EN PUPPY’S/HONDEN

Lifeocoachleidy
Als ik iets een mooie combinatie vind, dan zijn dat kinderen met honden. Ik kan mij nog heugen dat ik vroeger mocht kiezen tussen een schildpad of een hond. Een hond werd namelijk een tijd uitgesteld, omdat ik vroeger erg allergisch was voor honden. Gelukkig ging dit steeds beter en kwam onze eerste gezinshond. Een beagle, genaamd Luna die nu alweer 12 jaar is. Ik kreeg Luna ook, omdat ik al vanaf mijn 13de depressief was. Mijn ouders wisten natuurlijk hoe dol ik op dieren was, dus het werkte ook heel erg therapeutisch voor mij.

Vandaag was ik weer bij Manon en inmiddels roedel. Ik kwam niet voor Manon, omdat haar blije hond niet ontspannen mee liep, maar omdat ze een super leuke, lieve, mooie Engelse cockerspaniël puppy erbij hebben.

Lola hebben ze nu een maandje in huis en is nu 13 weekjes jong. Eigenwijs, lief, gevoelig en een pup die een grote vriend heeft gevonden in Duke. Manon gaf het eerste consult al aan dat ze graag wilde dat ik nog een keer zou komen, om zo haar kinderen te leren omgaan met een puppy. Ik heb dus haar kinderen gecoacht. Het mooie van kinderen, is dat ze heel onbevangen zijn en geen beren op de weg zien of creëren in hun hoofd. Ik zou willen dat meer ouders hun kinderen meer betrekken bij de opvoeding van de hond, waardoor de hond door heel het gezin goed begeleid en begrepen kan worden. Daar horen; regels, afspraken en verantwoordelijkheden bij. Zoals het uitlaten, het eten geven en de hond zijn persoonlijke ruimte respecteren etc.

Noor, haar dochter, die volgt met Manon de puppy cursus en Manon merkte op hoeveel ze alweer bezig moest zijn met snoepjes en pamperen, gelukkig weet ze hoe ze dat in goede banen kan begeleiden, omdat ze de Leidy methode toepast.

Het zijn voor mij leuke afwisselingen om consulten te hebben met jonge kinderen, pubers, jong volwassen als oudere mensen. Wat je altijd terugziet, is hoeveel het karakter en energie van de eigenaar, invloed heeft op de hond.

Het was een fijn weerzien! Oh en Manon, die liep ontzettend ontspannen met Duke, ondanks de andere honden die aanwezig waren op het consult en dat was prachtig om te zien.

Met een gerust hart verliet ik hun huis en weet ik dat heel dit gezin in balans komt met de nieuwe aanwinst en dat zal blijven.

Geef een reactie