Berichten, Nieuws

Leidy Zijlstra – interview petitie met WNL

Honden in warme auto
Vorig jaar is de petitie gestart, met als doel dat er stringentere maatregelen gaan komen, om zo hondeneigenaren zwaar te straffen als ze hun hond achterlaten in een warme auto. Leidy heeft één hele duidelijke uitspraak gedaan; ”Ik laat dit pas los als dit doel is bereikt.”

Helaas, acht minister Carla Schouten het niet nodig dat er stringentere maatregelen gaan komen. Dit betekent dat iedereen er nog steeds goed vanaf komt. Je krijgt mogelijk een procesverbaal, betaald sporadisch een boete van 350 euro, betaald de gemaakte kosten voor de dierenambulance en de ingeslagen ruit. Kortom, straffen die niets teweeg brengen. Dit is een zeer zorgelijke kwestie, wat hoognodig anders moet. In het belang voor de honden en de samenleving.

De afgelopen weken melden verschillende mediabronnen zich weer om dit met Leidy weer onder de aandacht te brengen en heeft Leidy haar lijntjes ook weer uitgezet. Vorig jaar had ze naast; Editie NL, RTL nieuws, RTL late night, De telefgraaf, HVNL ook een interview met WNL. Haar hond Vida hielp Leidy hier gezellig bij. Vrij of niet, Leidy werkt altijd wel en heeft voor morgen weer een radio interview staan betreft dit onderwerp.

Kortom, laten we allemaal niet de hoop opgeven en samen strijden, zodat dat de Tweede Kamer wakker gaat worden en nabehore gaat handelen! Dit moet veel zwaarder gestraft worden.

Samen staan we sterk!

• Deel gerust, zodat iedereen weet dat Leidy hier nog zeker mee bezig is en dat eigenaren opletten!

Geef een reactie