Berichten, Nieuws

Angsten overwinnen

Balans sessie
NA 1 JAAR HEEFT LAURA WEER MET HAAR HOND GEWANDELD

Ik ben zo trots op deze dame en haar partner.

Maak kennis met Cursco (2 jaar), hij is een Amerikaanse Stafford x Amerikaanse Bulldog. Ja, een zeer pittige combinatie, maar los daarvan is hij echt een grote schat.

Bezoek ontvangen was zogezegd gevaarlijk. Cursco sprong heel hoog op, plaste, nipte bezoek en was erg waaks. Kortom, bezoek ontvangen deden ze liever niet meer. We zijn direct aan de slag gegaan en ze werden zich bewust hoeveel ze door hun handelingen zijn gedrag in stand hielden.

Buiten, tja, daar was geen beginnen aan. Ruud kon Cursco alleen fysiek in toon houden. Cursco was heel gefixeerd op honden en onwijs gestrest en trok gigantisch. Laura liep niet meer met hem, want ze heeft vorig jaar een traumatische ervaring gehad. Cursco trok haar meters over de verharde grond. Ze hield vast, maar dit was de dag dat ze niet meer met hem durfde te wandelen.

Toen ik met Cursco liep, heb ik hem moeten resetten. Hij wist niet beter dan tegen honden in te gaan, maar zoals altijd liep ook hij al snel ontspannen mee.

Laura en Ruud bekende hoeveel spijt ze ervan hadden Cursco niet van pup af aan al te hebben begeleid. Doordat ze niet genoeg kennis hadden was de disbalans er al heel snel. Echter, ben ik daarom blij dat ze gelijk voor een goede aanpak zijn gegaan. Ze hadden mij op TV (RTL Late Night) gezien en zagen filmpjes op Facebook en wilden iemand hebben die niet vanuit verharding met honden werkt. Ze merkte op hoe verhard ze waren geworden, hard spreken, slipketting en snel boos. Dit ontstaat door machteloosheid en dat wilden ze niet meer. Daarbij vielen de gesprekken herplaatsen ook, maar dat konden ze niet over hun hart verkrijgen. Ze hebben niet aan het kortste eind getrokken, maar geïnvesteerd in de relatie met zichzelf met hun lieve hond en hoe. Ruud liep binnen een mum van tijd ontspannen langs alle honden en Laura die durfde het na 1 jaar weer aan buiten te lopen met Cursco! Wat een kanjer. Ze is maar 1.50 en Cursco weegt zo’n 60+kg, maar wat hebben we genoten van dit mooie duo! Benieuwd? Houdt dan mijn pagina voor de consultvideo in de gaten.

Ik coach de eigenaar achter de hond

Geef een reactie