Berichten, Nieuws

LAAT JE HOND DOOR NIEMAND LABELEN

Lifeocoachleidy
❗❗ WIL JE GEDRAGSVERANDERING BIJ JE HOND? DAN DIEN JE EERST ZELF TE VERANDEREN ❗❗

”Luca (Chihuahua x Pincher) hebben we al vanaf pup af aan en eigenlijk vanaf het begin af aan is hij altijd bang en onzeker geweest. We besloten hem daarom op puppycursus te doen in de hoop dat hij wat beter gesocialiseerd zou worden. Daar kregen we direct het advies om hem elke keer als hij bang was op te tillen voor vertrouwen. Zelf vond ik dit vreemd, maar je luistert tenslotte naar de expert. In het begin ging het nog wel redelijk, maar dit werd elke keer steeds erger.

Nadat wij zijn gaan samenwonen werd Luca uit z’n roedel gehaald en bij ons zonder andere honden in huis geplaatst. Door deze verandering kwamen er nieuwe problemen bij. Luca kon o.a. niet meer alleen thuis blijven. We besloten Benji (Basset hound x Boerenfox) erbij te halen voor steun. Dit hielp voor het alleen blijven, maar er kwamen nieuwe problemen bij. Ze begonnen te blaffen naar honden en katten als we buiten liepen. We besloten opnieuw hulp in te schakelen. Een gedragsdeskundige kwam langs en beoordeelde dat Luca het probleem was en een betere socialisatie met honden nodig had. We vonden dit vreemd want we hebben Luca echt altijd overal mee naar toe genomen. Luca moest apart op cursus en werd twee keer per week opgehaald door een busje en ging een dag meelopen met de trainer. Dit zou helpen bij z’n socialisatie. We werden gewaarschuwd dat z’n gedrag erger zou worden, maar dat het daarna beter zou worden. We hebben dit 3 maanden volgehouden en het werd nog veel extremer dan we ooit gedacht hadden. Benji kopieerde het gedrag bij ons alleen werd het veel extremer. Alles wat een hartslag heeft werd vervolgens aangevallen inclusief busjes. Omdat hij door een busje werd opgehaald steeds.

Ondertussen kwam ik Leidy tegen op Facebook. Maar ik was het vertrouwen inmiddels wel kwijt. Ik dacht dat mijn honden niet veranderd konden worden en het in hun zat. Ik besloot toch eens vrijblijvend te mailen na opnieuw een verschrikkelijke wandeling. Maar besloot uiteindelijk niet door te zetten. Ondertussen zijn we tijdelijk verhuist naar m’n schoonouders en daar werden de problemen opnieuw extremer en heeft Benji een hond aangevallen. Gelukkig had de hond niets, maar de maat was vol. Ik was bang dat het een keer echt fout zou gaan en we Benji kwijt zouden raken. Ik besloot het er maar op te wagen en ik heb een afspraak bij Leidy gemaakt.

Na het zien van alle filmpjes was Life coach Leidy eigenlijk de enige waar ik wel het idee bij had dat dit kon werken. Op het moment dat binnenkwam zag ze direct het probleem dat we altijd hebben als mensen binnenkomen en gingen we echt direct aan de slag. Vooral bij vreemde mensen gaan ze volledig door het lint. Met haar aanpak was er meteen al een hele verbetering. Na een aantal keren oefenen kon ze gewoon binnen komen en met ons in gesprek gaan. Daarna kwam het moment buiten. Zowel bij ons als bij Leidy toonde vooral Benji extreem gedrag. Heel even schoot er wel door me gedachten dit gaat niet werken. Maar Leidy was bezig Benji te resetten. Na afloop mochten wij met een paar handvatten van Leidy aan de slag met Benji en Luca. Binnen een paar rondjes lopen hadden we de slag al te pakken. Ik had nog nooit zo rustig met beide honden gelopen. Er was geen fysieke kracht meer nodig om ze rustig te krijgen enkel mentale kracht en houding. Er was een wereld van verschil en ik was echt trots op m’n eigen hond hoe netjes hij naast liep zonder te trekken.

Ondanks dat ik zo trots was op m’n eigen hond kwam het besef pas later dat ik dit natuurlijk echt zelf doe. De coaching van Leidy was perfect. Ze gaf ons echt het vertrouwen dat het wel kan en dat het aan onze houding ligt hoe Benji zich gedraagt. Ons advies is vooral om Leidy echt in te schakelen. Zelfs als je denkt dat dit niet met jouw honden werkt want dit dachten wij ook. Maar het werkt echt! We zijn daarna zelf meteen aan de slag ermee gegaan zonder Leidy en we merken een verschil van 90%. Er zijn nog wat dingen waar we zelf aan moeten werken, maar dat is logisch. We hebben voor het eerst zonder blaffen kunnen wandelen langs twee honden vanochtend en dat was weleens anders.”

Geef een reactie