Berichten, Nieuws

DOMINANTE METHODES OP HONDENSCHOLEN

Ervaring
Als je deze foto van mij met Mac ziet, kan je je toch niet bedenken dat deze hond met harde hand aangepakt zou moeten worden toch? Ik durf met zekerheid te zeggen dat als Mac niet bij zijn huidige eigenaren was geweest, hij al lang onderste boven was gehouden. Dit gezien Mac heel intens en een scherpe spiegel is. Gelukkig, heeft Mac echt fantastische hondeneigenaren die dat niet doen en veel van hem willen leren, maar…

Ik vind het weleens tijd worden om mensen weer even wakker te schudden.

De meeste klanten die bij mij terecht komen, hebben al een heel traject gehad en hebben verschillende cursussen gevolgd. Ze hebben zogeheten hondengedragstherapeuten laten komen en zijn naar hondenscholen geweest en bij het laatste wil ik eens bij stilstaan.

Waar ik enorm van baal is dat er ontzettend veel hondenscholen in Nederland zijn, die een harde hand methode gebruiken:

• Schreeuwen tegen de hond
• De slipketting goed en hard aantrekken
• De hond schoppen of aan de riem optillen

Ik hoor heftige verhalen en zie zelfs ook de beelden van bewijs. Je moet je ogen uit je kop schamen als je tot één van deze hondenscholen behoord. Zeker nooit geleerd dat je een hond met respect moet behandelen en dan nog trots zijn dat je de eigenaar kunt laten zien dat de hond luistert. Kansloos!

Dit soort hondenscholen hebben succes omdat er heel veel mensen komen, die nog totaal geen weet hebben van hoe je een hond moet opvoeden en the does and don’ts. Ze kunnen hun leerlingen zo vormen en kneden dat het geen wat hen geleerd wordt, normaal is en dat het hoort bij het ras. Het is onwetendheid waar ze misbruik van maken! Dus niets ten nadele van mensen die nog nooit iets anders hebben geleerd en hier in mee zijn gesleurd, maar als je dit stuk hebt gelezen, dan ligt de bal bij jou!

Kennelijk heeft een Rottweiler een hardere aanpak nodig dan een poedel. Nou ik kan je vertellen BULLSHIT! Ik kom zoveel verschillende hondenrassen tegen en met iedere hond kun je connecten door middel van zelfbewustwording van de eigenaar, omdat de EIGENAAR doet wat ik hem/haar leer en ja dit allemaal op een liefdevolle manier. Ik blijf graag dicht bij mezelf en ik heb geleerd dat je alleen kunt samenwerken met je hond als je dit vanuit rust, respect, duidelijkheid en continuïteit doet.

Denk je echt dat een grote hond stopt met bepaalde gedragingen als jij daar nog een schepje bovenop doet? Nee, je raakt alleen maar meer verwijderd van een zachte, respectvolle, fijne eigen ik en je hebt een hond die alles doet omdat JIJ eroverheen hebt gepist. Wie wil dat in godsnaam nou! Men denkt dat een slipketting en de dominante methode wondermiddelen zijn. De intensiteit waarmee die lelijke externe tools worden gebruikt zijn heftig, want stel dat je hond niet op de eerste harde ruk aan zijn nek reageert en toch uitvalt… Werk eens aan jezelf, dat zal de beste wondermiddel zijn!

Als jij bij zo’n hondenschool zit en jouw hond graag onder appél wil hebben door te domineren, lees dan even het volgende. Ik ben de bazin en jij bent de hond.

”Ik weet dat jouw nek kwetsbaar is, maar hallo ik wil jou onder controle krijgen, dus wil je door middel van een korte, knellende correctie onder mij hebben staan. Als ik dat goed doe luister je tenminste. Als je dat niet doet, dan trek ik gewoon nog harder en je krijgt er een lading frustratie van mij bij. Ik zeg je ook gelijk, dat als je het waagt om als een idioot tekeer te gaan, dat ik je gewoon schop en tegen je ga schreeuwen, want je MOET naar mij luisteren. Dat je gevoelens hebt, dat interesseert mij niet. Mijn wil is mijn wet en jij MOET doen wat IK wil.”

Hoe vond je dit lezen als men dit met jou zou doen? Denk hier maar eens over na.

Wees geen leerling van deze harteloze hondenscholen! Behandel je hond zoals je dat zelf ook zou willen.

Spread the message!

Geef een reactie