Berichten, Nieuws

Kinderen met honden coachen

Balans sessie
Weet je wat mijn favoriete consulten zijn? Dat zijn consulten waar ik kinderen ook mag coachen. Meestal tref ik pubers aan! Haha. Ik hou ervan.

Vandaag, mocht ik alle eigenaren van Herder Lizzy coachen. Wat heb ik genoten van Tessa (14) en Anouk (11). Ze hebben zooooo goed laten zien dat volwassen mensen teveel in hoofd zitten en daardoor snel uit balans raken.

Lizzy, hebben ze bewust voor de kinderen in huis gehaald. Honden werken therapeutisch en zijn fantastische maatjes, maar wat als je er alle niet ontspannen mee kunt wandelen? Dan is dat verdrietig en frustrerend. Lizzy is hun vlijmscherpe spiegel die behoorlijk uitviel en bij honden die ze dan kende heel erg trok. Ze wilde er zo graag naartoe, dat de eigenares Beulah haar haast niet meer kon houden.

Ze hebben al heel veel hulp ingeschakeld. Van externe hulpmiddelen tot pemperen, cursussen, en privé consulten, maar niets hielp. Zowel, dan liepen ze al snel vast, gezien er niet voldoende aan zichzelf was gewerkt. Ik coach de eigenaar achter de hond en dat is wat mij onderscheid.

Vandaag heb ik ze 2 uur gecoacht en ik was stiekem erg onder de indruk van de kinderen. Fantastisch om de feedback die ze aan hun moeder gaven te horen: “Mam, vergeet het verleden en denk gewoon niks en gaan.” Klinkt simpel, maar dit was wel wat de kinderen lieten zien. Ze passeerde heel veel verschillende honden in rust.

Daarna heb ik de ouders aan het werk gezet. Overduidelijk dat mensen te snel in hun hoofd gaan zitten, maar ook een prachtig contrast om te zien wat er met Lizzy gebeurde door leiderschap.

Ze hebben zich alle 4 voor de volle 200% ingezet. Lizzy werd eindelijk gehoord, begrepen en kreeg eindelijk de juiste sturing. Vanuit rust en innerlijke kracht kwamen ze in verbinding met haar.

Ik zal een langere balans sessie maken, want het was een bijzonder mooi consult! Ik hou van eigenaren die van hun spiegel willen leren en vanuit zachtheid met hun hond willen omgaan.

Het was een super gezellig consult en ik heb er eigenlijk 2 collega’s bij hoor, want ook deze dames bezitten een natuurlijke leiderschap ?

Alle lof!

Geef een reactie