Berichten, Nieuws

KEUZES MAKEN

Life coach leidy - humans and dogs
Wie wil dat nou niet? Positief in het leven staan. Realiseer je goed, dat als het zo makkelijk was dat iedereen het zou zijn. Gezien dit niet het geval is, is het dus niet vanzelfsprekend. Los van het feit dat het niet vanzelfsprekend is, heb je wel iedere dag de mogelijkheid om keuzes te maken. Ook als je dealt met een verslaving, zoals ik ook 9 jaar heb gedaan. In het leven is het de kunst een balans te vinden en had ik iedere dag de keuze om

• Wel te eten
• Te vechten tegen de stem in mijn hoofd
• Hulp te vragen en te aanvaarden
• Een keuze om een keuze te maken. Goedschiks of kwaadschiks

Maar, er is natuurlijk een maar. Als je wordt gedomineerd door negatieve mensen en je eigen negatieve criticus, die je zelfbeeld ver onder de 0 hebben weten te brengen, is dat knap lastig. Het voelt dan alsof je geen keuze kunt maken. Lees de vorige zin goed terug… HET VOELT! Iets wat je voelt is vaak niet altijd de realiteit, maar het neemt niet weg dat het gevoel er gewoon mag zijn. Vaak als we onprettige gevoelens ervaren doen we er het liefst afstand van of uiten we het naar de persoon in kwestie. Het uiten naar de desbetreffende persoon heeft eigenlijk pas invloed, wanneer dit vanuit een rustige energie gebeurd.

Super recent voorbeeld: Gisteren liet ik mijn beste vriend een verschrikkelijke foto van mezelf zien toen ik heel veel ondergewicht had. Deze foto heeft nog niemand gezien en ik voelde mij er super ongemakkelijk bij, maar wilde het met hem delen. Er was niets meer van mij over en ik was onherkenbaar. Zijn eerste reactie was stilte en verbazing en toen kwam zijn onkunde en zijn tactloze kant omhoog: “Jeetje, wat een misvormd gezicht krijg je door anorexia. Lijkt zo photoshop.” Als hij dit vroeger onder het eten had gezegd, was ik razend geworden! Deze keer liet ik het even rusten. In de avond appte ik het hem even en kwam er dus pas later op terug. Ik benoemde dat zijn antwoord niet tactisch was en het mij enigszins heeft gekwetst. Ik merkte dat ik mezelf wilde verdedigen en stuurde foto’s van mensen die net zo’n gezicht hadden als ik. Al snel corrigeerde ik mezelf, terwijl ik groot gelijk had, maar in deze gaat het niet om gelijk hebben. Ik ging gelijk na waar mijn verdedigingsmechanisme en pijn vandaan kwamen. Eindstand: Ik kreeg goed het besef, dat mensen die geen anorexia hebben gehad zich vaak ongemakkelijk voelen. Wat kan je wel en niet zeggen tegen iemand die hiermee in strijd is of mee heeft gedeald? Hij heeft hier altijd al moeite mee gehad. Het raakte mij, omdat hij primair reageerde en ik miste een stuk empathie. Daarbij is het is ver van zijn bedshow. Ik vond rust bij de gedachte dat ik dit nog eens met hem in het echt ga bespreken en dat ik weet dat hij van mij houd en trots op mij is. Hij raakte een gevoelige snaar bij mij en ik heb er hierdoor anders mee om kunnen gaan

• Ik at mijn pizza nog steeds met veel plezier op
• Liep nog altijd arm in arm met hem
• Zei dat ik super heb genoten van onze middag
• Ik liet mijn negatieve criticus niet de goede vibe verpesten
• Ik kon in de avond in rust er nog op terugkomen en ben niet gaan pushen
• Heb niet lopen piekeren, maar lekker geslapen

Vroeger

• Ik werd heel boos
• Zou zijn weggelopen
• Zou het contact verbreken
• Zou de deur dusdanig dichtgooien dat de persoon in kwesite zich moest bewijzen
• Zou er alsmaar op terugkomen
• Ik was het vertrouwen compleet verloren
• Zou dagen niet eten
• Zou slecht slapen

Wat lees je terug? Ik heb de situatie zo weten om te draaien dat het mij zou helpen om oud zeer om te draaien naar een positieve ervaring. Was deze keuze moeilijk? Ja/nee? Draai hem om: De keuze was mogelijk! Ik heb er al een hele weg voor moeten afleggen om dit te kunnen bereiken. Hoe is dit tot stand gekomen? Door al mijn negatieve handelingen en gedachtes te leren omarmen, te kanaliseren en te leren doseren. Ik ben vaak het slachtoffer geweest van wat andere in negatieve zin over mij beweerde en zeiden. Ik heb een hekel om een slachtoffer te zijn! Ik ben een vechter en dat ben ik alleen geworden door het gevecht met mezelf aan te gaan en het grootste gevaar in mezelf te koesteren en te laten zien dat het veilig in mij is. Tegen de buitenwereld vechten heeft mij heel veel negatieve energie opgeleverd en zorgde dat ik niet kon connecten met mezelf. Dit gevecht leveren heel veel mensen die willen afdwingen dat ze worden geaccepteerd door anderen. Dit geldt voor transgenders, mensen die homoseksueel zijn, volwassenen die willen dat hun ouders trots op ze zijn en noem maar op. Stop daarmee! Accepteer jezelf en fuck de rest! Zolang je jezelf accepteert en respecteert, kun je jezelf dat iedere dag bieden en is de goedkeuring van een ander echt een bijzaak.

Makkelijk gezegd? Nee! Maar met de kennis die ik nu heb, weet ik dat je mensen niet kunt krijgen zoals je zou willen. Iedereen is anders, maar je hebt een keuze… Om jezelf te omringen met mensen waar je geen strijd mee hoeft te leveren, omdat je daar bij thuis kunt komen met heel je zijn. Wanneer je dit kunt is er ruimte voor positiviteit, omdat je de keuze maakt jezelf te zijn, confrontaties en pijnen om te zetten naar stappen mbt je eigen helingsproces.

OMARM JEZELF! ?

Klik voor meer info betreffende een coaching sessie bij Leidy aan huis.

Geef een reactie