Berichten, Nieuws

JOUW METHODE IS ZO…

Lifeocoachleidy
Lieve Leidy,

Bedankt voor je coaching afgelopen zaterdag 16 maart met onze 2 honden Moose (6 jaar) en Zizel (5 jaar). Beide dames komen uit Cyprus en hebben dus een “behoorlijke rugzak”. Ze doen het heel erg goed in ons gezin (Moose is al 5 jaar bij ons en Zizel 3,5 jaar) maar de onzekerheid van Moose (de kleinste van de twee) krijgt wel de overhand met blaffen en uitvallen naar andere honden.

Ik volg je op FB al langere tijd en was steeds onder de indruk hoe jij de honden binnen zo’n korte tijd kon veranderen. Maar nu weten we dat wij als ‘baas’’ van de honden moeten werken aan een positieve verandering bij de hond. Ik heb al 27 jaar honden en dacht wel ervaring te hebben dus stond wat septisch in de coaching, maar jou methode is zo vriendelijk, zo rustig en met veel geduld dat het me erg aanspreekt.

De regen kwam met bakken naar beneden zaterdagochtend, ik had medelijden met de ‘figuranten en hun honden’ om te helpen met de buiten sessie. Maar het ging goed en na een half uur al zo’n verandering bij Moose. In huis hebben we veel geoefend met de deurbel waar Moose fel op reageert maar we blijven haar rustig corrigeren en na verloop van tijd , heeft ze het in de gaten en blijft ze in haar mand. Het blaffen moeten we nog verder gaan verbeteren.

Het stuk theorie wat je ons gaf, zijn de ‘handvatten’ waar we mee verder moeten gaan. Toen je aangaf dat de honden een spiegel van jezelf zijn, was dat voor mij een confrontatie die me even emotioneel maakte. Ik heb de laatste jaren veel meegemaakt en dat zal zeker invloed hebben gehad op de honden.

Wij (Jeroen en ik) kijken met veel plezier terug naar jou aanwezigheid bij ons thuis. We gaan verder aan de slag met de punten van aandacht en streven naar een positieve verandering bij Moose en Zizel.

Groetjes Jeroen & Monique”

Geef een reactie