Berichten, Nieuws

Hoe je hond in rust voeren?

Voer

Het is ochtend, je maakt ‘n lekker ontbijtje voor jezelf en voedert je roedel. Honden die op vaste tijdstippen hun eten krijgen zijn zo geprogrammeerd dat ze rond dat tijdstip onrustig worden. Als ze dat al niet zijn, dan worden ze dat wel wanneer ze hun eten horen, ruiken of zien. Dit kan zich in negatieve zin manifesteren. Je hond springt (tegen jou) op, piept, blaft, gaat achter zijn staart aan en het is chaos. Als je meerdere honden hebt kunnen ze hun hoge energie/frustratie ook nog eens op elkaar afreageren. Je raakt geïrriteerd, gaat je stem verheffen en wordt wellicht zelfs boos of pakt ze bij hun nekvel! NO GO en onterecht, want je hebt zelf de regie over de energie waarin jouw honden terecht komen. Maar hoe? Dat leer ik mijn klanten door ze haarfijn tijdens mijn consulten te spiegelen. Je werkt bij mijn consulten enkel met lichaamshouding, stille energie, zelfbewustwording en consequent handelen. Persoonlijk heb ik een hekel aan geschreeuw en het vanuit onmacht fysiek handelen.

Ook ik raakte vroeger vaak gefrustreerd wanneer ik mijn honden niet rustig kreeg tijdens het eten. Maar gelukkig weet ik hoe dat anders kan. Ik laat jullie in deze video zien hoe ik dat met mijn roedel ieder eetmoment doe. Het commando stukje is niet wat iedere keer gebeurt, maar ik leuk vind om even te laten zien. Enfin, wellicht zijn voor velen mijn honden rustig, zeker als je de vergelijking opmaakt met honden die wel piepen, blaffen en doen. Maar het enige verschil is dat je zelf meer geduld moet hebben en rust moet inbouwen. Dat is dus wat ik met zelfbewustwording bedoel. Je ziet dat ik mijn honden aan het begin even wat enthousiast maak om ze wat hoger in hun energie te krijgen, wat normaliter niet bepaald bevorderend werkt. Daarna zie je hoe ik het anders doe. Er zijn ook dagen dat ze gewoon al gaan zitten en ik met 1 minuut klaar ben. Echter, het is geen wedstrijd van hoe snel, maar hoe consequent je het uitvoert. Het is namelijk van essentieel belang dat honden duidelijkheid krijgen, dat biedt jezelf door kordaat en zacht op te treden.

Geef een reactie