Nieuws

HET GING BIJNA MIS

Wat als je een hond hebt, die binnen het gezin in huis heel rustig en lief is, maar bij het ontvangen van bezoek en het wandelen buiten omslaat naar een onstuimige en intense hond? Dan kun je 2 dingen doen. Je zoekt hulp of accepteert met alle gevolgen van dien, dat je hond zo (in jouw ogen) is.

De term ‘hoge energie’ hond komt niet uit de lucht vallen. Je hebt nou eenmaal honden die meer energie hebben en wanneer ze hoog (lees dat als veel) in hun energie zitten, dan is de kans groot dat je sneller in conflict ermee raakt. Je bereikt ze minder snel, wat maakt dat je als eigenaar snel gefrustreerd raakt en boos wordt.

Annette, volgde mij al een hele tijd en toen ze eenmaal inzag dat het niet meer langer kon, omdat ze bijna haar hond niet meer kon houden, mailde ze kordaat: “Ik wil een consult, want kan mijn hond steeds minder aan, help!”

Nu kan men zich afvragen, waarom neem je zo’n hond in huis als je hem fysiek niet kunt houden? Ik vergelijk die vraag met: Waarom haal je witte sokken in huis, als je weet dat ze vaak niet wit blijven? Met andere woorden, weet je nooit altijd op voorhand hoe het met je eigen ontwikkeling gaat en wat dat doet met je hond. Aan ervaring geen gebrek, maar aan voldoende bewustwording om dat om te zetten in een zelfbewuste leider nog wel. Daarom liet ze me ook komen. Ze was namelijk al ver in haar proces, maar liep vast.

Toen ik binnenkwam, werd ik zoals wel vaker onstuimig onthaald. Ziva, sprong fanatiek op (de beelden volgen nog in een balans sessie video) en gaf me geen ruimte en als ze wat van de eigenares moest, begon ze heel hard te ‘praten’ en dat was een intens geluid. Al bevend en gespannen zat ze dan voor even op haar plek, waarna ze daarna weer doorging. Het is dat het mijn werk is, om te observeren en mijn klanten met liefde en heel veel geduld te leren hoe o.a. bezoek ontvangen anders kan, maar in mij privé leven zit ik er totaal (net als vele hondenliefhebbers) op te wachten om zo bestormd te worden. Het is gewoon niet prettig, je kleding kan stuk gaan en het is (als je bang bent) ontzettend intimiderend. Een hond die thuis de broek aan heeft, kan gewoon niet! We hebben met o.a. de buurman geoefend en het was zo tof en fijn binnenkomen toen Annette zicht aanpaste.

Buiten, was het heel spannend voor Annette. Ze is fysiek niet meer genoeg in staat Ziva tegen te houden. Dat is een vervelend besef voor jezelf, maar gelukkig gaat heel mijn methodiek niet om fysieke kracht, maar om mentale kracht. Andere honden, katten, auto’s, Ziva stond op aan en reageerde niet zozeer met geluid, maar met veel gewicht.

Annette, was onwijs blij dat ze de stap, om de Leidy-methode te leren, heeft genomen. Ze wilde Ziva zonder harde hand en poe-ha de juiste sturing geven. Ik heb haar heel hard aan het werk gezet en zoals jullie zien, ze heeft de sessie met een glimlach afgesloten.

Benieuwd naar hun mooie resultaat? Balans sessie video volgt!

Geef een reactie