Nieuws

HELP, ONZE PUP BIJT ONS EN…

Leidy, wij zijn echt zo blij dat je bent geweest, net weer gelopen en het ging echt super goed.

Vandaag, kwam Life coach Leidy bij ons langs. Hier keken wij toch wel erg naar uit, omdat wij sinds een paar weken tegen een paar lastige situaties aan waren gelopen. Zelf wisten wij niet zo goed hoe we dit moesten oplossen dus daarom hebben wij de hulp van Leidy ingeschakeld.

Wij zijn de eigenaren van twee honden. Harvey, kruising Jack Russel/ king Charles van 3 jaar. Scooby een pomchi pup van 18 weken oud.

Beide zijn het super lieve en leuke hondjes. Harvey, hebben wij inmiddels ruim drie jaar en Scooby woont sinds eind juli bij ons.

Eigenlijk, ging alles best goed toen Scooby bij ons kwam wonen. Hij liep netjes mee aan de riem en luisterde best goed. Tot een paar weken geleden, toen besloot hij dat hij ook op zijn kont kon gaan zitten in plaats van mee te lopen. Wat we ook probeerde hij bleef gewoon zitten, alleen wanneer we richting huis gingen liep hij enthousiast mee.

Toen wij hem 2 weken geleden een kauwbotje hadden gegeven en vervolgens zijn mand wilde verplaatsen, begon hij te grommen en te bijten. Wij hebben hem toen geprobeerd te corrigeren, maar helaas werkte dit averechts. Hij begon dit gedrag steeds vaker te vertonen en kreeg het daardoor ook een paar keer met Harvey aan de stok. Hierdoor, wisten we zeker dat we hulp moesten in schakelen.

Toen Leidy binnen kwam voelde het gelijk al goed. Nadat ze ons had geobserveerd, werd al snel duidelijk wat en waar het verkeerd ging en daar zijn we mee aan de slag gegaan.

Het was erg fijn dat Leidy ons liet zien wat wij met alleen onze eigen lichaamshouding al konden veranderen. De honden reageerde hier erg goed op.

Wij zijn erg blij dat we Leidy hebben ingeschakeld en hadden nooit verwacht dat de honden in zo’n korte tijd al zo’n positieve verandering zouden laten zien. En dit met alleen lichaamshouding, duidelijkheid, vertrouwen en zonder hulpmiddelen of dominantie.

Super bedankt voor je hulp! Tot bij de follow up sessie

Geef een reactie