Nieuws

HARDLOPEN MET JE HOND

Wanneer je een hond met veel energie hebt, is het aan te raden er cardio sporten mee te doen. Denk hierbij aan fietsen, hardlopen of skate. Met deze sporten stimuleer je geen drift of enkel het fysieke aspect. Een hond blijft met cardio in een constante beweging wat bevordelijk is voor de gewrichten. Honden mogen vanaf 1 jaar gaan hardlopen, maar ik ben wel van mening dat je heel goed naar de behoeftes, groei en gesteldheid van je hond moet kijken. Dit kan maken dat je al wat meters eerder kunt gaan hardlopen.

De kunst van hardlopen is je eigen energie kunnen laten resoneren met die van je hond. Dit betekend dat je er bewust van moet zijn dat je eigen hartslag, ademhaling en beweging een stuk sneller gaan. Dit neemt je hond natuurlijk allemaal waar. Mijn advies is dus dat je met lichamelijke commando’s werkt, maar ook met korte spreekcommando’s. Ik gebruik de commando’s : Links, rechts, volg, go, how. Als je dit hebt, moet je je bewust zijn van hoe je je huis verlaat en de eerste meters vanaf je huis. De basis is namelijk rust. Als je deze twee kunt combineren, dan kun je hardlopen met je hond.

Ik kan het iedereen aanraden, want honden zijn graag actief en vinden het leuk om met je mee op pad te gaan.

????????????????????

Loop nooit met een hond hard die net heeft gegeten. Je voorkomt hiermee een maagtorsie, maar laat je hond ook niet te laat eten, want honden die op vaste tijdstippen eten gaan gal aanmaken en zullen dus gaan overgeven als er geen eten tot zich ingenomen kan worden.

Geef een reactie