Nieuws

ERVARING GROEPSCONSULT

Eindelijk, mocht ik met Holder naar het groepsconsult. Super spannend! Holder is een Friese Stabij/Schapendoes van 4 jaar waarmee mijn partner toen Holder 1 1/2 jaar was een basis cursus gedaan heeft. Ik was daar dus zelf niet bij, maar ik durf wel te zeggen dat Leidy meer met de hondeneigenaar bezig is dan met de hond. De hond volgt, als jij de juiste mindset heb en de juiste mindset leren ze niet. Tenminste niet bij die waar wij heen zijn gegaan. Dus eigenlijk staat de baas centraal bij Leidy en niet de hond.

Wij hebben in het verleden zelf al veel aan ons gedrag (en dus zijn gedrag!) gewerkt waardoor de wandelingen al veel rustiger zijn. Geen getrek meer. Maar het uitvallen bleef, niet naar alle honden, niet altijd, maar af en toe en gewoon random. Echter door mijn gezondheid heb ik nu fysiek meer last als hij uitvalt. Dat is ook de reden waarom ik naar Leidy wilde. Zodat ik weer chill met Holder kan lopen, zonder getrek en uitvallen.

Ik stond er open en blanco in. Liet alles op mij afkomen. Heb aandachtig geluisterd en gekeken. Leidy gaf je zowel een op een als met de hele groep aandacht en ik vond het tof om te zien hoe “gehoorzaam” Holder ineens was toen Leidy hem van mij overnam. Dat gaf mij het vertrouwen in hem en later, toen ik na de coaching met hem ging lopen, ook in mijzelf! Ik kan dit gewoon!

Ik zou een groepsconsult zeker aanbevelen, omdat ik het persoonlijk ook fijn vond om te ervaren dat ik niet de enige was met een disbalans met de hond. Ook van het kijken naar Leidy die een ander coacht met en zonder hond, heb ik veel geleerd.

Een consult van Leidy kan dus afgevinkt worden van mijn bucketlist. Ik heb genoten en geleerd!

Liefs, Tamara

Geef een reactie