Nieuws

ERVARING GROEPSCONSULT

Maak kennis met Ria (64) en Rottweiler Luna (1.4 jaar). Vorig jaar juni bestelde Ria mijn halsband + riem en zag ik formaat 70cm staan. Dat zou een grote dame moeten zijn en gisteren heb ik haar dame Luna mogen ontmoeten.

Luna is Ria haar 3e rottweiler en 7e grote hond, dus aan ervaring geen gebrek. Echter, had ze nog niet zo’n intense hond als Luna gehad. Verder is Luna een clown, heel energiek, snel verveeld en gaat ze graag aan het werk. Daarnaast, zit er geen kwaad in! Alleen leg dat maar eens uit aan andere mensen wanneer ze trekt, fixeert, gromt en alle kanten opspringt. Los van de riem is het een ander verhaal en is Luna sociaal en houd Ria zich aan de ‘ik houd rekening met een andere hondeneigenaar’ regels. Luna komt direct terug en er is niets aan de hand. Laat dat nou precies hetgeen zijn wat ze zou willen aan de riem dat er niets aan de hand is en dat ze haar hond goed kan begeleiden.

Ria had een nare ervaring op een hondentraining gehad, waarin de trainer niet respectvol met Luna omging, Ria verplicht werd mijn halsband weg te doen, haar opvoeding en leiderschap naar beneden werden gehaald. Tot groot verdriet zat ze weer met haar handen in het haar.

Echter, bleef Ria mij volgen en heeft ze de moedige stap genomen om deel te nemen aan een groepsconsult volgens de Leidy-methode. Ze wist dat ik haar hond met respect zou behandelen, ze alles mocht zien en ik alleen maar aan haar zou gaan werken. Ze was al heel zelfbewust, alleen wist ze nog niet hoe ze dit in praktijk moest brengen.

Toen ik met Luna liep en haar weer teruggaf, was ze opgelucht en geëmotioneerd. Benieuwd hoe haar ervaring is geweest? Check dan snel deze open en eerlijke interview video.

* De reden waarom Luna zo onrustig in de video is, is omdat de andere eigenaar aan de andere kant staat en Luna weet dat als de klep opengaat dat ze eruit mag. Ze moest nu geduld opbrengen en dat is niet haar sterkste kant 😉

RECENSIE RIA

Leidy wat heb ik een bewondering voor je gekregen, nog meer als dat ik al had.
Met zoveel positiviteit geef jij de eigenaar met je duidelijke maar ook zo’n positieve vibe de tools die nodig zijn om weer in balans te komen met je hond.

Het was super gisteren, om dit samen te mogen doen met een hele fijne groep andere eigenaren met hun honden.
Vandaag heb ik een flinke wandeling gemaakt met Luna en het was een wereld van verschil met voorheen.
Luna en ik hebben eindelijk weer eens genoten van ‘n wandeling door het dorp het ging super.

Dank je wel Leidy voor deze geweldig fijne ervaring!

https://www.facebook.com/coach.humansanddogs/videos/184227489363611/

Geef een reactie