Nieuws

PUPPY OPVOEDEN

???????????? ???????? ???????????????????????????????????????? ???????????? ???????????? ???????????????????????????? ???????? ???????????????? ???? ???????????????????????????? ?

Als er iets nog altijd wordt onderschat, dan is het dat een puppy opvoeden hard werken is. De meeste frustrerende fase is wanneer een puppy gaat puberen. Ze raken snel verveeld, zijn ineens Oost-Indisch doof, zoeken grenzen op en ga zo maar door. Laten we eerst even beginnen met deze mindset om te zetten naar, het is de meest uitdagende fase. Wij als mensen (niet alle) waren in onze puberjaren ook lang niet altijd te handelen en te harden. Ook dan is het voor ouders een uitdaging.

Ik heb zelf een hekel aan harde hand methodes en je hond te regeren vanuit angst. Doe je dat wel, dan raad ik je aan dit echt anders te doen en dit is niet rasgebonden, maar die overtuiging hebben vele mensen nog.
Ik vind het de meest respectloze manier van omgaan met je dier en dit kan ik alles behalve samenwerken noemen. Ik kom heel wat eigenaren met puppy’s tegen die niet opgewassen zijn tegen de hoge energieën die een pup kan hebben en gefrustreerd raken. Als dit gedrag je nieuw is en je bent onwetend, dan begrijp ik dat je hier niet mee weet om te gaan. Echter, wijs ik men er wel terecht op, als ze er vanuit gingen dat hun pup wel rustig zou blijven. Onthoud heel goed, rustig in het nest betekend niet perse rustig in huis!

In deze beelden zie je ontzettend goed wat mijn energie met Chanty doet en ik deel het, omdat dit een hele veilig manier is om toe te passen op je hond. Denk je dat jouw hond erger is, dan begin je allereerst met een verkeerde mindset en ten tweede heb je niet goed gekeken wat ik doe. Het gaat er niet om hoe erg je hond is, het gaat erom hoeveel geduld je als eigenaar kunt opbrengen. Want dit gedrag wordt vaak de kop ingedrukt, omdat het mensen zwaar geïrriteerd kan maken. Dit komt mede omdat ze niet het geduld willen opbrengen en bereid zijn zich anders op te stellen. Jammer, want er valt veel te behalen als je dit wel doet. Je mag zeker streng zijn, maar dan wel rechtvaardig!

Je kunt ervoor kiezen om nare praktijken toe te passen, als in hard schreeuwen tegen je hond, hem op de rug leggen, maar wat is 1,5 minuut (en als het nodig is meer) geduld op brengen nou? Voor mij echt een appeltje-eitje. Voor jou niet? Dan ga je dat leren, want hetgeen wat ik met jullie deel, is hetgeen wat een pup nodig heeft. Een tegenpool die de pup biedt wat die nodig heeft; Duidelijkheid, veiligheid en zekerheid! Je leert bij een pup goed de basis en dat is geduld. Als je dat niet kunt opbrengen, ga je in de toekomst veel (onnodige) strijd ervaren. Als dit, omdat jezelf deze fase hebt afgedwongen als dan niet hebt overgeslagen. Dit moet je dus echt voorkomen.

https://www.facebook.com/coach.humansanddogs/videos/479902462932726/

Geef een reactie