Nieuws

EERSTE LES OP HONDENSCHOOL DE BEWUSTWORDING

Puppycursus-hondenschool-de-bewustwording-leidy-zijlstra

Zaterdag 13 november 2021 was het zover. De aftrap van de eerste puppycursus les op puppy hondenschool de bewustwording. Mijn droom is uitgekomen. Een unieke hondenschool die zich volledig richt op de hondeneigenaar achter de hond. Wat was het geweldig! Wat een liefde, plezier, kwetsbaarheid en emoties tijdens de persoonlijke coaching. Ik had mij geen betere aftrap kunnen wensen als wat ik vandaag met alle deelnemers heb mogen ervaren. Ik ben euforisch! Op de foto zie je 13 eigenaren, maar er waren er in totaal 14 en allemaal waren ze zo gemotiveerd om dit intense proces aan te gaan. Wil je verandering? Dan begin je niet bij jezelf, want je kunt van een puppy nog vrij weinig verwachten. Je zult er echt zelf alles in moeten stoppen en dat begint dus bij jezelf

Heb jij een puppy en wil je een goed fundament neerleggen? Wil je weten wat zelfbewustwording echt is? Ik bedoel hiermee niet dat je je puppy enkel gaat leren om op commando te kunnen liggen, zitten en staan en vol te stoppen met snoepjes. Nee, ik heb het erover dat jij als eigenaar heel bewust gaat worden van je eigen aandeel binnen de relatie met je puppy.

PUPPY OPVOEDEN
Als er iets nog altijd wordt onderschat, dan is het dat een puppy opvoeden hard werken is. Ik heb het boek HELP een puppy! niet voor niets geschreven.  De meeste frustrerende fase is wanneer een puppy gaat puberen. Ze raken snel verveeld, zijn ineens Oost-indisch doof, zoeken grenzen op en ga zo maar door. Laten we eerst even beginnen met deze mindset om te zetten naar, het is de meest uitdagende fase. Wij als mensen (niet alle) waren in onze puberjaren ook lang niet altijd te handelen en te harden. Ook dan is het voor ouders een uitdaging.
DOMINANTIE THEORIE
Ik heb zelf een hekel aan harde hand methodes en je hond te regeren vanuit angst. Doe je dat wel, dan raad ik je aan dit echt anders te doen en dit is niet rasgebonden, maar die overtuiging hebben vele mensen nog. Ik vind het de meest respectloze manier van omgaan met je dier en dit kan ik alles behalve samenwerken noemen.
Ik kom heel wat eigenaren met puppy’s tegen die niet opgewassen zijn tegen de hoge energieën die een pup kan hebben en gefrustreerd raken. Als dit gedrag je nieuw is en je bent onwetend, dan begrijp ik dat je hier niet mee weet om te gaan. Echter, wijs ik men er wel terecht op, als ze er vanuit gingen dat hun pup wel rustig zou blijven. Onthoud heel goed, rustig in het nest betekend niet perse rustig in huis!
Je kunt ervoor kiezen om nare praktijken toe te passen, als in hard schreeuwen tegen je hond, hem op de rug leggen of hem alsmaar af leiden of zelfs honden en mensen ontlopen.
GELIJKWAARDIGHEID
Alleen hoe fijn zou het zijn als je dat allemaal kunt voorkomen? Dat je tegenpool voor je puppy kunt zijn en biedt wat die nodig heeft; Duidelijkheid, veiligheid en zekerheid! Je leert bij een pup goed de basis en dat is geduld. Als je dat niet kunt opbrengen, ga je in de toekomst veel (onnodige) strijd ervaren. Al dit, omdat jezelf deze fase hebt afgedwongen als dan niet hebt overgeslagen. Dit moet je dus echt voorkomen.
Op puppy hondenschool de bewustwording ga je nog veel meer leren. Je eigen aandeel is van essentieel belang. Wie ben jij als je zonder frustratie en projecties met je hond kan connecten? Leert om echt vanuit rust te resoneren? Zonder snoepjes, toeters en bellen aan de slag gaat?
UNIEKE HONDENSCHOOL
Puppy hondenschool de bewustwording gaat je intensief begeleiden en helpen bij het opvoeden van je puppy en dat begint bij jou als eigenaar! Voorkom dat je later allemaal trainers moet inschakelen en leg dus een waardevol fundament, zodat de dieptes niet zo diep hoeven te worden, voorkomen kunnen worden en juist voor hoogtes gaan zorgen.
Meld je vandaag nog aan en dan gaan we overal bewust doorheen!
Nog niet bekend met de Leidy-methode? Zie dan de vele transformatie video’s en de persoonlijke ervaringen van de mensen die al zijn gecoacht. Ik heet je hoe dan ook van harte welkom met je puppy om deel te nemen.

Geef een reactie