Nieuws

EEN ONHANDELBARE PUP

Wat als je een Cane corso pup van 9 maanden in huis hebt en alles in de soep loopt? Dat is wat deze geweldige hondeneigenaren helaas zo hebben ervaren. Met nadruk op geweldige, omdat ze er ook voor hadden kunnen kiezen om hun Blue te herplaatsen. Nee, ze kozen niet voor de weg van de minste weerstand, maar droegen zorg voor de relatie met hun hond door er keihard aan te gaan werken.

Vorige week ontving ik hun noodkreet per mail. De spanningen en de strijd liepen zo hoog op, dat Blue zich tegen hun keerde en ze de wanhoop nabij waren. Ze wilden niet investeren in veel cursussen en trainers die Blue wilden veranderen, maar bij mij komen omdat ze goed wisten dat zij gecoacht moesten worden en geen fysieke strijd meer met Blue wilden. Ze hadden genoeg video’s en ervaringen gelezen en wisten dat dit niet meer nog langer zo door kon gaan. Ze willen naast Blue komen te staan.

Blue is een lieve hond, maar die veel en veel te veel ruimte heeft gehad als kleine pup. Ze baalde met recht dat ze dit niet eerder anders hadden aangepakt, maar hee, er is geen ruimte om te verwijten en met de vinger te wijzen. Ze lieten me niet voor niets komen. Daar wil ik altijd bij stilstaan!

De gedragingen door de disbalans waren:

• Opspringen naar de eigenaren en het bezoek
• Sloopt alles
• Happen en soms zelfs vasthouden
• Claimen (de bank was van hem)
• Aan de riem trekken met veel spanning
• Reageren op voorbijkomende mannen tijdens het wandelen
• Alsmaar achter hun aanlopen in huis.

Aangezien er een kleine opkomst is, was dit de grootste motivatie en de eigenaren hebben vandaag zelf mogen ervaren wat de Leidy-methode doet. Ze waren verbaasd over hoe snel ze het gedrag van Blue konden omkeren naar gewenst gedrag.

Blue moest erg wennen aan zijn eigenaren die zich niet meer lieten intimideren door zijn vele gehap en hoge opspringen. Ineens waren die niet meer opgefokt, maar gecontroleerd en rustig. Hierdoor stopte hij als snel om ze te happen en volgde hij hun instructies zonder strijd op.

Hoe dan? Zolang je geen strijd in jezelf ervaart, kan niets van buitenaf je uit de verbinding met jezelf en hond halen.

Het was een mooi sessie en na de bevalling kom ik al snel terug, want dan ga ik ze begeleiden in het traject met een kind erbij en de dierenarts bezoeken.

Ik ben trots op dit mooie stel. Ze willen de beste versie van zichzelf en voor Blue worden. Het gaat ze lukken! Inspirerend.

 

 

Geef een reactie