Berichten, Nieuws

EEN CONSULT MET EEN LACH EN EEN TRAAN

Ervaring

Lieve Denise,

Deze keer wend ik mij tot jou als eigenaar zijnde! 

Vandaag heb ik jou mogen ontmoeten met jouw uit de klauwen gewassen Rottweiler Jamie van 70kg. Zijn wandel-dieet kan vanaf vandaag beginnen.

Ik heb je al vaker in de mail gelezen en poeh zeg, wat ben je een knokker! Je komt van heel ver en hebt helaas in vervelende en gevaarlijke situaties gezeten met jouw Jamie. Dit maakte dat het consult steeds nog niet plaats kon vinden. Helaas werd de disbalans erg groot en werd jij alsmaar onzekerder, maar man wat ben jij een heerlijk en leuk mens. Zo om en met je gelachen!

Jamie, is jouw heerlijke hondenkind die helaas niet correct is behandeld. Wanneer gaan mensen nou eens snappen dat je een hond nooit hard moet aanpakken. Gelukkig, bleef jij vechten voor jouw Jamie.

Bij binnenkomst zag ik de figuranten en jouw ouders. Je had het consult fijn en goed geregeld. Je vertelde mij jouw verhaal en zoals ik ben zorg ik dat mensen hun emoties laten stromen en dat deed je. Ik gaf je een stevige knuffel en zei dat ik jullie zou helpen. Met een lach gingen we het consult beginnen.

Eenmaal buiten zag ik al dat ik jou extra moest bijstaan. Uit voorzorg deden we de muilkorf om en had ik mijn breakstick (dat is een stick waarmee je de kaken van een hond kunt openmaken indien ze bijten en niet meer loslaten) gepakt, want ik zal altijd assertief en kordaat moeten handelen. Je voelde je iets zekerder met mij aan je zijde, omdat ik geen angst ken en ingrijp. Je durfde geen meters te maken, want Jamie stond door jouw angst onwijs onder spanning, wat maakte dat wandelen echt een opgave was geworden. Doordat je veelal stil stond ging hij niet zo tekeer als anders, maar het was overduidelijk dat je bang was.

Daarna ging ik met Jamie wandelen. Je vond het super confronterend, want dit vrouwtje van zo’n 50kg liep in alle rust langs alle honden zonder spanning met jouw kanjer van 70kg. Ik heb je laten zien dat Jamie ondanks jullie heftige verleden nog altijd vertrouwd op mensen, als dat maar zonder harde hand is en met wederzijds respect. Iets wat geheel centraal staat in mijn methode.

Lieve Denise, wat deed je het goed en wat een geweldige ouders heb jij! Hoe zij jou bijstaan en steunen, heel fijn. Ik heb genoten om je uit je schulp te zien kruipen. Iedereen genoot van jullie groei. Dag slipketting, jullie gaan mooie en fijne wandelingen maken met de LCL halsband en riem.

Bedankt voor je emoties en het jezelf bij mij zijn! Ik ga eigenlijk nooit op de foto met Klanten, maar deze heb ik bewust met je gemaakt, zodat je deze liefdevolle en gezellige coaching nooit zal vergeten en altijd zekerheid en positieve energie kunt ophalen?

Liefs

Leidy

Geef een reactie