Berichten, Nieuws

Disbalans aan de riem

Ervaring
Vrijdag is Leidy langs geweest voor Jack mijn American Bully en Mexxi onze Cane corso.

Jack viel al ruim een half jaar uit naar reuen die groter dan hem zijn. Mexx trok wat, maar het ging met namen om Jack.

Twee geweldige honden met een relaxed karakter, twee grote vrienden en Jack is ook nog eens een mega knuffel die het liefst op schoot ligt. Alleen was buiten een ramp!

Na het eerste stuk lopen werd duidelijk hoe agressief Jack was en dat zowel ik als Mexx dit gedrag van hem voeden. Mexx, trekt mij vooruit en op het moment van uitvallen begon zij heen en weer te draaien waardoor Jack onrustiger werd en ik alleen maar angstiger. Het vermijden van alle honden leek mij dan ook de beste oplossing.

Leidy hield mij een spiegel voor.

Mexx, zag mijn grenzen niet meer en liep daar letterlijk door heen en Jack had maar weinig respect en deed waar hij zin in had, maar ik blijf nog altijd de eigenaar en ik moet hen leiden en niet andersom.

Hoofd omhoog, schouders naar achter, ademhalen, ontspannen blijven en grenzen aangeven doormiddel van non verbale communicatie met mijn honden.

Leidy, gaf mij het stukje zelfvertrouwen terug, wat ik al enige tijd miste tijdens het uitlaten van mijn honden.

Leidy, liet mij zien wat ik eigenlijk wel wist. Angst heel veel angst. Doordat Leidy liet zien wat leiding geven was, zag je hoe ontspannen de honden hiervan werden. Het was confronterend om te zien dat ik mijn honden dit al een hele tijd niet gaf.

Leidy kijkt naar jou als persoon en dat was heel fijn. Met kleine tips, tricks en vertrouwen in jezelf en je hond helpt Leidy mee om fijne wandelingen mogelijk te maken.

Leidy heel erg bedankt voor je hulp, fijne woorden, de kracht en het enthousiasme dat je over hebt gebracht tijdens je bezoekje aan ons.

Geef een reactie