Berichten, Nieuws

SPOEDCONSULT

Life coach leidy

Sinds dit jaar bied ik spoedconsulten en het woord zegt al wat dat inhoud. Wanneer je dit aanvraagt is het dusdanig urgent dat je niet nog op de 2-3 maanden wachtlijst kunt staan en ik ben er dan met 1 week. Je kunt hierbij denken aan bijtincidenten of dat je het punt hebt bereikt niet meer met de hond te willen wandelen, omdat die alleen nog maar uitvalt en trekt. Wanneer je dit niet aanpakt, komt er een dag dat je te laat je verantwoordelijkheid hebt genomen en je nog verder van huis bent.

Het ene moment heb je TV opnames en het andere moment sta je voor een stoep met eigenaren die de wanhoop nabij zijn.

De reden van mijn komst, was omdat een escalatie de druppel was! Ze zijn voor een 2 uur consult gegaan en hebben de LCL halsbanden aangeschaft. Dit omdat ze flink met de neus op de feiten gedrukt wilden worden en ze niet meer met de slipketting en het tuigje wilden lopen. Het hielp toch voor geen meter. Zo fanatiek ze in de mail waren, zo fanatiek ze ook op het consult waren.

Deze 2 kanjers hebben hun naam al niet mee als American Staffords zijnde. Als mensen 2 onwijs trekkende (vooral Indy de grijze dame) zien die uitvallen, dan kun je op voorhand al interpreteren dat mensen het agressieve honden vinden.

Mijn methode laat gelukkig het tegendeel zien. Ik ging met de honden wandelen en Indy die echt extreem trok en zowat aan het stoepknuffelen was, volgde mij in rust en haar maatje ook. Het uitvallen viel ook per direct weg. Te bedenken dat Felicia en Kimberley nog niet eens met één hond konden wandelen. Achteraf hoorde ik: “Leidy, we dachten echt dat kleine vrouwtje gaat straks toch op haar plaat.” Ik heb ze laten zien dat het niet in fysieke kracht zit, maar in mentale ?

Heel het gezin en de figuranten waren met stomheid geslagen! De honden volgde en vielen niet meer uit. Weer een gezin uit de brand gehaald en ze weten nu hoe ze de verandering kunnen maken en blijven. Oh, en nog belangrijker… Weer honden erbij die niet meer onnodige stress hoeven te ervaren en tikkende tijdbommen worden en dat is niet enkel rasgebonden, want iedere hond gaat door een gebrek aan leiderschap en een hoeveelheid frustratie uit zijn plaat.

Geef een reactie