Berichten, Nieuws

DOMINANTIE-THEORIE BIJ HONDEN

Life coach leidy
Aller eerst, wat heb ik een respect voor deze vrouw! De titel is pakkend, want wil zeker jullie aandacht over dit onderwerp.

Anne-Marie, is de eigenares van haar lieve Ijslander Baldur. Helaas, voor Baldur, is hij al 3x herplaatst door ongewenste gedragingen. Gelukkig zit hij nu goed en heeft hij een bazin gekregen die wil weten hoe het komt en hoe dit te verhelpen.

Baldur woont samen met 2 katten, daar kan hij prima mee overweg, maar als hij onbekende katten buiten zag, dan ging hij compleet door het lint! Dit gedrag werd nog erger, omdat een zogeheten hondengedragskundige, Anne-Marie (die vanuit onwetendheid er maar vanuit ging dat het zou werken) de dominantie-theorie heeft geleerd. Wanneer Baldur dan uitviel naar katten, moest ze op de riem gaan staan en zijn hoofd helemaal tot de grond drukken. Eindresultaat: Baldur schoot helemaal in paniek en beet Anne-Marie in haar kuiten en werd ontzettend bang voor zijn eigenares. Overigens, heeft Anne-Marie deze theorie niet toegepast tijdens het observeren, dat had ik ook niet toegestaan en past ze zelf gelukkig niet meer toe.

Beste mensen, als je deze theorie OOIT geleerd krijgt (in welke vorm van handelen dan ook) door iemand, stuur zo’n iemand per direct je huis uit! Zo mag je nooit met je hond omgaan!

Anne-Marie merkte met 2 weken (want ze wilde natuurlijk alles proberen), dat het de meest beschadigde methode is die ze heeft toegepast. Ze durfde en kon Baldur hierdoor op geen enkele manier meer begeleiden etc.

Ik vind deze kwetsbaarheid van Anne-Marie heel fijn, want hoe opener je tegen mij bent, hoe beter ik je kan begeleiden.

Anne-Marie wilde niet nog jaren zo met Baldur buiten moeten wandelen en had mij op TV gezien en op Facebook. Ze koos mij omdat ze weet dat ik absoluut niet volgens deze theorie werk, maar enkel aan de eigenaar en met een LCL (lifecoachleidy) halsband.

Daar waar ze al vanaf 30 meter een steigerende, blaffende, happende Baldur had, liep ze door de Leidy methode, katten met 1 meter afstand voorbij. Trots op deze lieve vrouw, die helaas de dupe is geworden van een kwakzalver, die de band met haar hond flink heeft verstoord.

Lieve Anne-Marie, wat heb je prachtige stappen gemaakt, wat was je moedig! Ik wil je nogmaals benadrukken hoe blij ik ben dat ik jou het vertrouwen in jezelf heb kunnen teruggeven. Baldur zit onwijs goed en ik wens jullie veel wandelplezier, met heel veel katten!

Geef een reactie